Nejste přihlášen/a.
Manžel se chce rozvést.Onemocněla jsem před 2lety teď mě čeká závažná operace.Máme zatím děti společné,které jsou v pěstounské péči obou manželů.Půjdu na operaci a děti manžel nechce v době mé operace pohlídat,.Nepodílí se na výchově,domů nejezdí vůbec a kontakt s námi neudržuje.Zajímalo by mě,jestli je povinnen mi nějak v tak těžké životní situaci pomoct.Děkuji
Ivi, to, co jste napsala, z toho mě zamrazilo. Ještě mi, prosím, doplňte, v jaké péči, děti vlastně jsou. Pěstounská péče je taková, kdy jsou děti u úplně cizích lidí, kterým je přidělil soud. Pochopila jsem to dobře, že děti jsou u vás? A otec je úplně někde jinde? Soud, protože nejste rozvedeni, ještě neurčil, v čí péči jsou? Kolik je těch dětí a jak jsou staré?
Teď jsem narazila na další vaši otázku ohledně bydlení. Nedávejte jednotlivé dotazy. Všechno uveďte v jednom, protože všechno souvisí se vším.
Tady by nejlépe pomohli Vaši rodiče. Jinak se obraťte na soc. oddělení péče o dítě, na Klokánky a podobná zařízení.
Suchydul, obrátit se na sociálku, to není dobrý nápad a Klokánek už vůbec. Toto zařízení je určené pro opuštěné děti, ne jako úshovna dětí.
P. Babkazov. Není to o tom, že ty děti jsou opuštěné, ale jsou v krizové situaci. Klokánek na svých stránkách uvádí, že umisťují děti i na žádost rodičů. Zařízení je pro okamžitou pomoc, ale v tomto případě se jistě dá dopředu nalézt nějaké řešení. I kdyby si děti vzala na starost nějaká teta domů. Samozřejmě to musí být s požehnáním úřadů.
Paní najde v těchto a podobných zařízení, když už ne vyřešení situace, tak poradenství a nasměrování, jak tuto záležitost řešit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.