Nejste přihlášen/a.
Ahoj, co znamená, že je chata postavena na pilotech ze dřevopanelů?
nemá tam být správně na nosníkách ze dřevopanelů a ne pilotech ze dřevopanelů?
Piloty z dřevopanelů jsou samozřejmě nesmysl. Pisatel se buď neumí vyjádřit, nebo spíš neví, co je pilot. Nebo ignoruje interpunkci (jak píše Hejkal). Kdyby to bylo napsané "chata, vystavená na pilotech, z dřevopanelů", mělo by to zcela jiný smysl. Já bych to ale v tom případě napsal "chata z dřevopanelů, vystavená na pilotech." Pak by bylo jasné, co tím chce básník říci.
Ben - Piloty dopravních letadel určitě na mysli nikdo neměl (i když představa je to zajímavá). Tenhle pilot (případněně pilota) je kůl zaražený do země (do dna) a lze ho nazvat i svislým nosníkem. Takže sice může být dřevěný, ale nikoliv z dřevopanelů.
Ben - U Vás předpokládám, že to víte. Jen jsem si vzpoměl na větu ze scénáře ve filmu "trhák" (...před hájovnou stojí zaražený pilot. ) Odkaz a vysvětlení jsem vložil pro případ, že by sem zabloudil někdo, kdo by rozdíl mezi pilotem a pilotem neznal.
Dobrý den, no, bude to lehká dřevostavba, která nemá základy, ale je postavena na něčem pevném, trvalém a nehnijícím - pilotech (asi z betonu). Slovo pilot zde má jiný význam, než pilot F1 nebo pilot dopravního letadla. Zdravím!
doplněno 16.10.15 17:35:magdon - já vím, co je to stavební pilot. Ale, takto to dopadne, když není vložen smajlík.
doplněno 16.10.15 17:57:magdon - ano, tuto scénu z filmu Trhák jsem si také vybavil - "zaražený" pan Korn.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.