Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neuznání pojistné události

Od: janboukal odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám problém s neuznáním pojistné události u pojišťovny Axa, kdy mi myši v půdní vestavbě mého domu za sádrokartonovou příčkou prokousali odpadní potrubí od wc. Tím mi protekala odpadní voda z wc dřevěnou podlahou a stropem, skrz tepelnou izolací až do přízemní části domu kde strop tvoří omítnutá cihelná klenba. Odpověď pojišťovny zní, ( Pojistná nebezpečí, proti kterým bylo Vaše pojištění sjednáno, jsou uvedena
v pojistných podmínkách DOMOV IN (v tabulce B, str. 18 – Pojištění domácnosti).
Vzhledem k tomu, že ke škodě nedošlo žádným z pojistných nebezpečí, jsme nuceni
Váš nárok v plném rozsahu odmítnout.) Prosím Vás tím to o radu a pomoc.

Děkuji Boukal Jan

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co je v pojistných podmínkách DOMOV IN (v tabulce B, str. 18 – Pojištění domácnosti).
Přepokládám, že poškození, kde příčinou škody je prokousané potrubí myšmi tam nebude. Proto to zamítnutí.

doplněno 15.10.15 21:28:

Ta první věta měla být otázka.

V pojistných podmínkách by muselo být poškození nemovitosti zvířaty. A to tam zřejmě není. Musíte si to hradit ze svého. Poohlédněte se po jiné pojišťovně.

doplněno 15.10.15 21:59:

Není mi jasné, co s touto škodou mají společného pojistné podmínky na domácnost, když je škoda na nemovitosti.

uska*
hodnocení

0x

Asi by bylo lepší, kdyby potrubí prasklo. Nyní už to změnit nejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]