Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,řeším napojení podstřešní folie ke komínu.Na domě je následující skladba střechy-plechová krytina,dvojí latování apod ním podstřešní folie,krokve.Střechou prostupuje montovaný nerez komín,v prostupu komína krytinou je epdm manžeta,krytina je typu satjam.Pro kolaudaci potřebuji revizní zprávu komína a reviz.kominík mi ji nechce dát dokud nebude vyřešen spoj folie-komín.Dle jeho slov je min vzdálenost 5cm od komína a něco musí být mezi...,nějaký límec nebo tak něco.Nyní je folie ke komínu jen přiložená.Navštívil jsem dnes specializovaný obchod se střešním materiálem(ten který všichni známe,s celostátní prodejní sítí) s očekáváním že si to něco odnesu ale nedokázali mi pomoci,paní řekla že neví...Nevíte prosím ja to řešit?Přece se folie běžne pod krytinu dává a komín je téměř na každém domě a snad bude jedno že ten můj je kruhového průřezu.Děkuji všem
Romane, určitě výrobce montovaného komínu má řešení. Proto bych se obrátil na toho, kdo komín vyrábí, toho, kdo ho montoval. Popřípadě sehnal jiného revizáka.
Domnívám se totiž, že revizák jen prudí. Jaké řešení navrhuje revizák, aby to bylo podle něj OK?
Dále bych studoval detail zde:
popřípadě kontaktoval GURU pana Rypla.
Dost pravděpodobně bych folii přilepil kvalitní páskou k tabuli plechu (strany+ vršek folie přes, spodní část folie pod plech), otvor pro prostup komínu opatřil plechovým límcem vyhnutým nahoru s přiznanou spárou. Nad tímto plechem bude klasické plechování z nerezu+nerezový těsný prstenec, který toto celé překraje a tudy se Vám voda do konstrukce nedostane.
Výrobce bohužel neznám,vypadá to na nějakého klempíře a montoval mi to právě ten co po něm chci tu revizi.Montoval mi to již před čtyřmi lety a to jsem zprávu samozřejmě dostal ale mezitím byl komín rozebraný a znovu poskládaný a prodloužený o 1 metr(1díl) a to protože jsem měl předloni shozenou střechu a dům se o 1metr nadezdíval,je to kotvené ve střešní konstrukci tak se komín musel demontovat.Ted jsem se díval jak to řeší třeba schiedel ale taky jsem nic nenašel.Zítra mrknu do toho odkazu co Jste přidal.Jinak děkuji za odpověd
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.