Nejste přihlášen/a.
Chci zateplit strop z půdy minerální vatou,na krajích je někde i více ja dvě cihly,na některých místech cihly chybí,ty chci dozdít,v jednom klenutí není žádná,protože je tam nějaká betonová mazanina,mám aspoň jednu vrstvu dozdít?,nebo stačí jen položit cihly aby do vaty nefoukalo,jedná se o odvětrávanou půdu,mám vybranou vatu Ursa DF 39 nebo Knauf Classic 39,Chtěl jsem dát letos zatím jednu vrstvu 15 cm ale pod trámy v některých místech,kde je klenba vyšší je jen 10 cm,a myslím,že vata by byla stlačena pod trámem a trám by bral vlhkost ze stlačené vaty,nebo jestli je lepší dát třeba 2 vrstvy po 12 cm,prosím o radu co se týče odvětrávání,jak vadí,když fouká do vaty v nezakrytých krajích,jestli je nutné aby vata byla na krajích kryta před větrem,a taky jestli stlačená vata pod trámy nebude do trámů dodávat vlhkost,když použiju 2 vrstvy,jestli můžu dáti druhou vrstvu natěsno k trámům,děkuji za rady
Dozdívání cihel je zbytečné. Na přesný popis postupu je třeba více info. Třeba, jak je půda odvětrávaná. Dle obrázku nesmíte utěsnit mezeru mezi prkenným záklopem na trámech a pozednicích. Asi jsem nepochopil dotaz, ale nevidím problém. Vatu rozbalíte na klenbu, až k pozednicím.
Nebo je jiný problém?
Pane Milane, asi by to chtělo probrat online v pondělí večer na skype, páč oba si otevřeme fotku a budeme vidět co vidí druhý a skákat si do řeči. Není třeba dodávat cihly. Když dáte izolaci 25-40cm, tak vítr bude foukat přes vatu, nebo si najde cestu nad pozednicí, mezi trámy-krokvemi?
Pozednici z boku zaizolujte, jen nesmíte ucpat mezeru pro vzduch mezi krokvemi.
Hezký víkend
Dobrý den,pane Milane,po vaši odpovědi jsem si musel zjistit co je pozednice,protože nejsem odborník,vy myslíte,že bych měl dá vatu až k pozednici? fouká nad i po podzemnici,proto jsem myslel dát vatu až k cihlám pod podzemnici,a ty cihly že budou bránit aby nefoukalo přímo do nebo dokonce pod vatu,a proto tam kde cihly chybí nebo na obrázku č 2 nejsou vůbec,jsem mysle dozdít jednu řadu,na brázku č:1 jsou 2 řady cihel,myslel jsem dát vatu k ní,dále na obrázku č 3 je vazní trám co vede přes půdu,ale je tam někde i jen 10 cm prostoru,jestli třeba můžu dát pod trám 15 cm vatu,jestli nebude vadit že bude stlačena a brát s vaty vlhkost a taky chci druhou vrstvu přiložit k trámu a tím bude mít ze tří stran vatu,jestli to nevadí,na trámech a pozednici budu mít desky abych mohl občas ke komínu,děkuji za rady,hezký den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.