Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit 0 na termovent. Oventrop Uni LH

Od: jaja28* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Prosím o radu, jak změnit nastavení na termoventilu Oventrop Uni LH z 2 na 0. Jsem téměř stále doma a ráda dost často větrám. Když je chladnější počasí, tak při větrání mi začne radiátor velice hřát a to je tedy úplný opak toho co chci. Místo aby se mi v místnosti vyměnil vzduch za chladný, tak se topením ohřívá. Jak to mám udělat, aby radiátor při větrání netopil? Prosím, pokud mi chcete někdo poradit, tak opravdu jako pro laika. Děkuji předem.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Sama to asi neuděláte.

Hlavice typu LH má zřejmě zablokovanou nejnižší hodnotu na "2".

Lze to přenastavit, ale je potřeba hlavici ("rukojeť") sundat pomocí montážního nástroje s objednacím číslem 198 91 00 a poté přenastavit vnitřní vymezovací elementy.

doplněno 15.10.15 15:47:

Návod v angličtině zde:

oventrop-us.com/...

jaja28*
hodnocení

Juj, tak to asi opravdu svými silami nezvládnu. Anglicky neumím a montážní nástroj asi kupovat nebudu. Škoda, myslela jsem, že bych to nějak za pomocí rad od zdejších šikulů tady, zvládla.

Díky za snahu.

Není to složité...

Jen je riziko, když použijete jiný "nástroj" než je originál (třeba šroubovák) že to buď nepůjde..., nebo "orvete" plast...nebo to praskne.

Ten "nástroj" je v podstatě jen "vidlička" nic složitého...a v Německu stojí cca 100Kč (což je asi 100 násobek skutečné hodnoty).

jaja28*
hodnocení

Chápu, že pro vás to složité určitě není, ale pro důchodkyni to je jak vidno neřešitelné vlastními silami. Ale ještě jednou díky za snahu pomoci.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj Jájo. Možná by mohlo zabrat tohle. Omotej si tu hlavici nějakou izolací. Aby se zabránilo přístupu studeného vzduchu k ní. Tohle, ale v opačné situaci jsem poradil kámošce. Ta zase měla v práci zablokovanou hlavici na nižší teplotu a ochlazením vyvětráním si přitopila.

unyax*
hodnocení

0x

Otáčecí část ventilu je možné sejmout. Normálně se to dělá tak, že se do otvoru zespoda vsune propiska a postupným otáčením na hodnotu 0 rukojeť vyskočí. Když je ale rozsah zabokován a nemáte potřebný nástroj, rukojeť lze tahem sundat, ale chce to trochu síly. Pak už nic nebrání odstranění zarážek a úplnému zastavení ventilu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]