Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mor. naft. doly - máte nějaké zkušenosti?

Od: koalice® odpovědí: 10 změna:

Ahoj, uvažuju o tom, že přejdu k Moravským naftovým dolům, pokud jde o zemní plyn. Máte někdo s nimi zkušenosti? Na netu jsem toho našla strašně málo. Děkuji.

doplněno 20.10.15 10:10:

Ještě jsem chtěla poznamenat, že mi šlo i o to, jestli někdo má smlouvu s MND a měl s nimi nějaké potíže.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

2x
Každý distributor má na stránkách svůj ceník a podmínky. Neni nic jednoduššího než si je porovnat. MND nepatří mezi ty levnější dodavatele, věřím ze najdete levnější.
doplněno 19.10.15 14:10:

Koalice - nesmíte zase všemu věřit, co vám kde vyplivlo. Když se dívám na ceník plynu pražské a monada, tak to vychází cca nastejno, a to má pražská 11% slevu. Musíte si porovnat nejen komoditu, ale stálý měsíční plat. MND má levnější komoditu, ale zase měsíční plat má vyšší, takže konečná úspora není žádná. Čez nebo eon jsou ještě dražší (porovnávám svůj tarif ve svém bydlišti). Mrkněte na Fonergy, komodita je sice draží než u MND zhruba o 97Kč Včetně dph, ale za poplatky zaplatíte jen 154Kč a pokud máte u nich i elektřinu, tak pouze 130Kč, kdežto u mnd 299Kč měsíčně. Při spotřebě cca 6mwh zaplatíte o necelých 600víc za plyn , ale na měsíčních poplatcích ušetříte 1740Kč - 2028Kč i s elektřinou.

hodnocení

Právě že na stránce, kde se porovnává cena při určité spotřebě (u mě 6 525 kwh) to na mě vyplivlo slevu za rok 4 347 Kč, což je při mé roční útratě 12 854 Kč u Praž. plynárenské docela dost.

111®

no to zní sice hezky, ale otázka je tu jedna, je to jen za plyn, nebo i za distribuci, si osobně myslím, že tam distribuce není..

hodnocení

Podle kalkulator.tzb-info.cz/... je to i za distribuci, viz má odpověď uživateli stirecek. Děkuji za upozornění:)

hodnocení

stirecek - právě na stránkách Fonergy je odkaz na stránku kalkulator.tzb-info.cz/... (na stránce dole je napsáno TZB-info), kde se spočítá, co je pro koho výhodnější podle spotřeby. V tom kalkulátoru počítají i se stálým měsíčním platem. Myslíte, že i potom to má nějaké háčky? Podle toho jsem se rozhodovala, můžete to vyzkoušet s mou spotřebou. Je pravda, že se v kalkulátoru dá těžko zohlednit i to, když chcete zároveň i elektřinu od stejného dodavatele.
Ale jsem ráda, že mě upozorňujete na všechno okolo toho, děkuju.

111®

si tam dosaďte jřeba jen 1kWh a v podstatě dostane ty zbývající poplatky, pak si dosaďtě spotřebu skutečnou. Oboje porovnávejte samostatně. Mám dojem že MND chtějí za distribuci 1800,- a že třeba RWE je o 600,- levnější. /to je to dosazení 1kWh/

hodnocení

Ale já počítám se spotřebou 6525 kwh a to se mi ukazují jako nejvýhodnější MND. Je mi celkem jedno kolik za co chce, jde mi o celkovou cenu.

stirecek*
Napište mi na stirecek7@seznam.cz ještě jednou vašeho dodavatele, v jakém kraji a ja se na to večer podívám. Spotřeba 6.5mwh, to máte na topení ...
doplněno 20.10.15 10:45: Ono ta distribuce je zatím regulována, takže ji mají všichni stejnou. Rozdíl je v ceně za komoditu a stály měsíční plat. Mnd 168, eon tuším cca 210, fonergy 24. Pak si člověk musí vypočítat co vyjde levněji, ale na spotřebě se dá ušetřit, kdežto za poplatek nee, i když se nebude topit.

111®
hodnocení

0x

si jako myslíš, že dostaneš jejich plyn? co od toho očekáváš?

petrk*
hodnocení

0x

Minulý týden mi od nich volala nějaká operátorka. V současnosti platím měsíční zálohu u ČEZ 4180 ,-. U MND by byla úspora cca 5000,- za rok.

Lépe vychází EON.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]