Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám problém s odtahem od digestoře do komína. No on to není klasický komín, ale je to vpodstatě 125 plastová trubka. Klasický komín to není, protože nevede stále svisle nahoru nad střechu. Za digestoří je to klasika - koleno, svisle nahoru trubka , ale pak po cca 3/4 m opět koleno 90 , trubka na půdě jde skoro vodorovně /spíše s mírným spádem ven z domu/ až vyúsťuje venku pod podbitím střechy.
Trubka je ve svislém směru i vodorovném směru izolována minerální vatou. V místě kde vyúsťuje ven a venku už není nijak izolována. Ten spád mírně směrem ven je právě proto, aby mi tam náhodou nezapršelo, ... . No a problém je ten, že se mi v zimě při mrazech, možná po nich objevila kapající voda pod digestoří.
Je mi záhadou, kde se může voda kondenzovat na tom plastovém potrubí a jak tomu zamezit. Protože je tam ten mírný spád, doufám že to kondenzuje a dělá mi ptoblém jen ta svislá část za digestoří/
Díky za každou dobrou radu.
Milan
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.