Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká profese řeže plech?

Od: clayman® odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,
jakou profesi oslovit k vyřezání cca 5mm plechu do složitých tvarů (zvířata v rozměru cca 10 - 15cm výšky)?

Nepovedlo se mi to nikde najít v prodeji, pouze celé systémy případně velmi malé rozměry, tak bych si to nechal vyrobit na míru. :)

Díky

Jaká profese řeže plech?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Strojirenska vyroba - Laserove rezani - zamecnicke prace - kovovyroba.

repkin*
hodnocení

2x
Jakekoliv zamecnictvi kde pouzivaj cnc.

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj. Já jsem zařizoval pro sousedku zhotovení plechové kočičky v životní velikosti. Udělali to šikulové v místní firmě, co se zaobírá klempířinou, zámečničinou a topenařinou. A vyrábějí i třísložkové komíny. Prostě všechno z plechu a železa. Radiana s.s r.o. Tel. 483 389 018.Přidal bych fotku, ale neumím to.

hodnocení

díky, poptal jsem 3 firmy v Praze. Zdá se, že řezání kovů není zrovna běžné. Pokud máte někdo tip na malovýrobu tj 3x 10ks prosím o odkaz.

doplněno 13.10.15 13:10:

minimálně jedna už umí, musím to hodit do křivek a pak se dozvím cenu :)

asd1

Tady neni problém ale pro tebe daleko...

Hledej kovovýrobu kde mají laser... Někdy to oficiálně nejde ale chlapík od mašiny nebo vedoucí výroby si rád přivydělá... Pár zbytků nerez plechu a chvilka práce podle šablony, dá se i za flašku...

repkin*
Kde to je nevadi, velke firmy zajimaji velke a drahe zakazky. Malym firmam o nevadi a postovne neni tak velka castka. Je to vzdy spise o osobni dohode. Nebo s nejakyn delnikem jako bokovku po praci.

fifi*
hodnocení

0x

Terče co?.-) vim o firme z Brna a el v Praze nevím..

hodnocení

jj, když jsem byl malej, tak jsem do toho rád střílel. Chci to dopřát i synovi... a já si taky klidně dám :)

hodnocení

0x

Výběr z tvaru pro pálení.

Dá se vytáhnou klerýkoliv tvar a v měřítku zmenšit, zvětšit apod.

Můžu poslat v DXF

Jinak pálíme jen plazmou, resp. tenké plazmou, takže kvalita pro toto nic moc...

Jaká profese řeže plech? #2
hodnocení

díky, proběhnu cliparty Corelu, to bude stačit. Chci klasiku: kuře, prase, muflon... možná zajíc atd.

asd1

Laser je lepší (přesnější a kvalitnější), většina mašin zvládne i podle fyzické šablony...

zakus*
hodnocení

0x

Zkuste hledat firmu, která řeže vodním paprskem.

honzajm
hodnocení

0x

Nevím už jak se firma jmenuje, je to v Praze-Hostivaři, nechával jsem tam pro podnik nějaké kusovky vyříznout - řežou tam vodním paprskem. Pamatuji jen, že to bylo někde v oblasti ulic V chotejně, Sodomkova, za tím byla pole ...

Ta firma se jmenuje Awac.

Jak je ten svět malý, taky tam řežeme.

doplněno 21.10.15 22:59:

@clayman: Zkuste ještě Zukov (pokud jste nezkoušel). Dle posledního sdělení kolegy, který vodní paprsek kooperuje, jsou pružnější a snad i levnější.

hodnocení

díky, zkusím. Zatím se mi povedlo dostat jedinou nabídku a nemám porovnání.

doplněno 21.10.15 23:17: Zukov jsem dnes urgoval o cenu, prý snad do konce týdne.
doplněno 21.10.15 23:19: Awac byl 2x dražší než zelizko.cz

hodnocení

nevíte někdo, zda je kvalitnější řez vodním paprskem nebo laserem? Jde mi o přesnost resp jemnost řezu. Jde o 4mm tlustý plech.

Kvalita zpracovani zahrnuje ruzne pohledy - presnost, kvalita povrchu, finalni vzhled...

U tlousky 4mm nebude patrny rozdil v presnosti.

Prorez a zaroven nejmensi vyrobitelna sterbina u vodniho paprsku je kolem 0.5mm, u laseru je to zhruba 0.15mm.

Laser reze presneji, ale bavime se o rozdilech v radu desetin.

Povrch rezu byva u laseru pri blizsim zkoumani jakoby zlabkovany, u vodniho paprsku pripomina piskovani. Tedy opticky hezci a v podstate bez jakychkoliv otrepu a s relativne hladkyma hranama. U 4mm plechu bych u kvality povrchu rezu vsaze na vodni paprsek.

Na krajich rezu muze byt u laseru patrny opal, narozdil od vodniho paprsku, kde je povrch nedotknuty. U laseru se navic muzou vyskytnout lokalni deformace vlivem teplot.

U tlustsich materialu muze rez vodou vybocovat, ale to se 4mm plechu netyka.

Vodni paprsek ma na rozdil od laseru take vliv na deformace u tenkych materialu z duvodu pusobicich sil, ale 4mm je v pohode.

Tedy pokud se vyrezava nejaky velmi tenky tvar, velmi ostry roh a pod., u vodniho paprsku hrozi deformace kvuli pusobicim silam, u laseru hrozi prupal nebo deformace vlivem teplot.

Pokud nepotrebujes nic superpresneho a zaroven specialniho, zvol to, kdo Te nabidne nizsi cenu. Vysledek bude obema metodama srovnatelny.

ps. Laserem nelze rezat vysoce reflexni materialy.

hodnocení

Díky za obsirnou odpověď

A nevyšlo by levnějc koupit hotové akord-lipova.cz/... Mě kdysi pálily rozetu tady gamaocel.cz/... a udělají ti to i z neprůstřelného plechu-můžeš střílet do aleluja:-D

hodnocení

Jak se to vezme, levnější než 30 samostatných, ale tyhle truhlíky nechci :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]