Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poceni oken

Od: brumbrum odpovědí: 8 změna:
Dobry den. Nemate nejaky typ aby se nepotili tolik okna? Nebo nejlip vubec?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ono se sice říká, že pocení je díky vadným oknám... ale tatík má okna kastlová (z jedné strany domu) bez problémů, druhá plastová dvojsklo s účkem 1,2 "s mírným pocením". Já mám trojsklo s účkem 0,5 (kompletní okno 1,2?) a z oken mi chčije... já mám vlhkost cca 55%, sem tam kytka... - nebude problém spíše jen ve vlhkosti v domě?

zdá se mi celé rosení jako reklama... tospur.cz/...

Někteří si kupují odmlžovače... auto-doplnky.com/... - asi to za tu cenu taky zkusím :)

Jmlc, moje kamarádka používá také nějaký spray proti mlžení oken v autě. Prý to funguje. Já vyzkoušeno nemám, protože se mi okna nemlží, ale jak jsi to napsal, tak jsem si vzpomněla. Ale jak říkám, jistotu nemám.

hodnocení

0x

Diskuze na úplně stejné téma: poradte.cz/...

hodnocení

0x

Větrat, topit pod okny.

Mimochodem, pokud se rosí okno, jde otřít. Pokud se bude rosit zeď, zplesniví.

mamba54
hodnocení

0x

máš obyčejný sklo v okně, proto je chladný a proto se na něm sráží vdušná vlhkost. Já sem studovala fyziku na vysoké škole a Rosný bod je Tvůj problém.

Takže zajdeš ke sklenářům a řekneš jim, že chceš vyměnit v oknech sklo za izolační dvojsklo s prostupem tepla cca 1Wat/m čtvereční na kelvin.. Stojí cca do tisícikoruny za metr čtvreční a něco zaplatíš za výměnu skel. no a pak bude sklo v okně izolovat(držet teplo v baráku) a díky vyšší povrchové teplotě okna se na něm nebude srážet vzdušná vlhkost.

Takže příčina jest že máš špatný okna.

uska*

Můžeš mít extra okna a pokud nebudeš větrat do PRŮVANU na několik minut x krát dennně, budeš sušit prádlo v bytě, vařit bez digestoře, správně topit, tak ti ani zázračné sklo v oknech nepomůže. Odstraň příčinu vlhkosti vzduchu nebo alespoň sniž na nejmenší hodnoty. Bez vhlkoměru to nepůjde, budeš mít pocit, že topíš pánubohu do oken, když větráš.Opak je pravdou.

Ovšem naprostá většina problému s tošením čehokoli nastane po výměně oken a zrušení ventilace.

jendad
hodnocení

0x

Vlhkost máme 40 -60%. Sušíme prádlo , zaléváme. Nárazově se větrá asi 5 min . 3krát za den . Předtím jsme měli plastáky z cca 95 roku a okna se rosili asi 5cm odspodu . Ted je vyměnili za lepší (u 1,0w) a se silnějším rámem a okna jsou naprosto čistá . Postupně jak se bude ochlazovat , tak bude více klesat vlhkost až ke 40% a méně a pak spíše zvlhčujeme vzduch.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]