Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynový kotel - teplá voda teče, ale nevytápí

Od: fyschy odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,po létě kdy byl plynový kotel nastavený jen na ohřev vody jsem ho přepnul i na vytápění jenže jsem zjistil, že topné tělesa vůbec nehřejou. Termostat se zdá být ok, pořád ukazuje ikonku plamínku a snaží se topit. Když topný tělěsa regulátorem "otevřu" tak jde slyšet, že do nich teče voda, ale patrně studená.. Chvíli jsem si hrál s kotlem (zkoušel jsem ho vypustit, jak modrym tak červenym ventilem a znovu napustit) a topení potom chvilku začlo být teplý a potom opět nic.Teplá voda normálně teče.Nevěděl by někdo čím by to mohlo být?Předem díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

0x

Neškodilo by napsat typ kotle.

doplněno 12.10.15 22:51:

pokud je zobrazen plamínek jak píšete,tak musí být slyšet kotel,že hoří.Jestli hoří a radiátory netopí,tak jsou zavzdušněné.Zjistěte zda hoří a aspoň pod kotlem musí být trubka do systému teplá.

fyschy
hodnocení

Kotel je to DAKON, přesný typ bohužel nevím.. Ale je z roku 2001

tiffany*
hodnocení

0x

Prověřte si, zda máte odvzdušněné radiátory.

fyschy
hodnocení

Zkoušel jsem, tekla z toho jen voda, tak hádám, že odvzdušněný budou :/

tiffany*

To jo, kdyby nebyly, tak by "prskal" vzduch. Určitě to bude jenom v seřízení, nenechal jste tam příliš nízkou teplotu? Jinak zkuste ještě prostudovat návod k použití, ale nejlepší bude zavolat ráno servis. Já vím, rada nad zlato, ale před topnou sezónou to nikdy nemůže uškodit, dobrou noc (a jednu deku navíc :).

stirecek*
hodnocení

0x
Termostat ikonu ukazovat může, ale sepnout nemusí, protože záleží, jaká je aktuální a nastavena teplota. Zkus nastavit vyšší a az sepne, jdi zkontrolovat kotel, jestli HOŘÍ nebo co vůbec dělá :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]