Nejste přihlášen/a.
pronajímám byt mladé dámě, která neplatí za nájem a za služby, nyní nekomunikuje, nezvedá telefon, nereaguje na SMS, neotevírá dveře, byť doma je.Jak mám postupovat , abych se této nájemnice , co nejrychleji zbavila. Mám podepsanou nájemní smlouvu do 4.2016, vždy měla problémy s placením, ale poté vždy dlužnou částku uhradila. Nyní dluží za 2 měsíce, vypověď se mi jí nepodařilo předat...Můžu po předem avizovaném termínu ( přes SMS) vstoupit do bytu, vyměnit vložku a zamezít jí další přístup, je to v souladu s legislativou?Je dobré přizvat při vstupu do bytu, kde bude přítomen i zámečník, policii?
Nemůžete vstoupit do bytu ani vyměnit vložku, nemůžete ani odpojit energie či vodu – porušovala byste zákon.
Vyzvěte nájemkyni písemně (doporučeným dopisem s dodejkou) k nápravě.
Pokud nájemnice nezaplatí ještě za třetí měsíc, můžete jí dát výpověď bez výpovědní doby a vyzvat ji k okamžitému předání bytu.
Pokud byste nájemnici nevyzvala k nápravě, k výpovědi by se nepřihlíželo.
Odpojit vodu, elektřinu, topení a vyměnit zámky na dveřích. Neplatí tak ať bydlí na ulici kam evidentně patří. Nedodržuje smlouvu tak ji vyhoďte z bytu. S takovýma lidma nejednejte v rukavičkách, i když v dnešní době kdejakej kriminálník trvá na svých právech a povinosti chovat se jako člověk, to už zapomínají.
Nezaplatí třetí nájem, vystěhovat a podat k soudu náhradu škody za neuhrazené nájmy. Takový lidi to dělají tak dlouho dokud neskončí ve vězení nebo na ulici, náprava skoro vyloučená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.