Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit od mastnoty mřížku z digestoře?

Od: ps* odpovědí: 24 změna:

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jde sundat? Jestli ano, nastříkejte na ni pěnu, která je určená na čištění trouby. Pak stačí jen spláchnout. ;) Vlastně ikdyž nejde sundat, nastříkat pěnu a stírat vlhkým hadrem. A při téhle (hnusné) práci, nastříkejte i troubu. Je potřeba přečíst návod. Každá značka to má jinak. Tohle je cesta nejmenšího odporu :-D

hodnocení

1x

Mřížku nejlépe vyčistíte teplou vodou s přídavkem saponátu a s přidáním trochu obyčejného octa. Kovový filtr u moderních digestoří umyjete lehce i v myčce na nádobí, pokud ji ovšem máte. Chce to ale jistou pravidelnost , nenechat to do fáze velkého znečištění.

hahanaj*
hodnocení

0x

kupte si ve spreji SAVO- kuchyně a s ním vše vyčístíte, jen se to bude lesknout.

Savo se lepivé mastnoty v mřížce ani nedotkne. Rozleptané budou jen dýchací cesty, mastná mřížka určitě odolá - ověřeno x-krát!

hodnocení

0x

Jakou mřížku - tukový filtr, co je na sání, teda nad plotnou? Ta asi většinou jde umýt v myčce (kouknout do návodu od digestoře).

doplněno 12.10.15 14:30:

Já teda ten filtr meju jen v myčce, nějakých 7 let, co tu digestoř mám a je v pohodě.

hodnocení

0x

Myčka moc nefunguje :( Pěna na trouby nebo gril je super, ale jak je psáno, je to pěkný opruz. Neúčinější je rozpustit trochu NaOH (hydroxid na odpady) ve vlažné vodě, nasadit rukavice a po namočení počkat pár minut. Musí se to pohlídat! Je to rychlá reakce a některé mřížky jsou hliníkové, ty hydroxid při delším působení seřere. Výsledek ale stojí za to, jen opláchnete vodou a mřížka je jako nová.

Pokud je mřížka natřená, hydroxid barvu sežere.

V tom případě takovou barvu sežere i Savo.*bzum*

Já ji dávám do myčky a funguje to.

Naopak - myčka funguje velice dobře!

pepa*

NaOH nelze na mžížku použít. To je nesmysl. Okamžitě začně šednout, jak bude naleptávaná. SAVO výrobky jsou i na mastnou špínu. Stačí se v obchodě zeptat.

hodnocení

0x

Rád bych poprosil někoho, jak vypadá tukový filtr po aplikaci myčky. Asi dělám něco špatně, když to všem tady tak bezvadně funguje a mě se toho nedotkne ani wapka s teplou vodou a saponátem :( Jestli teda myslíme filtr, jak je v původním dotazu.

V myčce vyzkoušeno, mastnota se trochu shlukne a jinak nic. Nepomůže, vyzkoušeno na různé teploty. Asi to chce pravidelně a ne po letech.
petrn*

Myčka funguje perfektně, ale chce to pravidelné používání. Já to čistil tak ob měsíc. Ovšem po 2 letech to tukový filtr zničilo. Měl jsem ten kovový. Ale kdo ví, možná by se zničil i tak :)

hodnocení

0x

Já ji čistím párou. Takovou tou "hračkou" na výrobu páry. Jde to naprosto dokonale a mřížka je jako nová i po patnácti letech. Ale asi důležitější než čím čistíte - jak často čistíte. Když na ni máte milimetrovou vrstvu všeho možného, pak to bude trvat delší dobu.

Jinak z chemie lze použít i nějaký šampon, který obsahuje hydroxid draselný ( průmyslové čištění). Pozor je to vlastně slabý louh, krásně leptá ruce. Někomu to může vadit.

bledystin*
hodnocení

0x

Doporučuji použít čistící přípravek Cif cream. Mřížku sundat, natřít mastný povrch tímto čistícím přípravkem, nechat chvilku působit. Následně setírat drsnou stranou navlhčené kuchynské houbičky, která se používá na nádobí v kuchyni. Postup opakovat. Je to účinné. Tento čistící přípravek používám na odstraňování nečistot k kuchyni a jsem s ním spokojená - je opravdu účinný.

hodnocení

0x

Nemám kovový filtr, zato klasický panelákový kryt pod digestoří,který seš též špatně myje. Dám pod něj vařit velký hrnec s vodou, dokud se tuk a nečistoty nerozpustí. Pak lehce setřu houbičkou a to i po sundání krytu - vnitřek digestoře. Zda by takto šel vyčistit kovový filtr toť otázka. Domnívám se, že když jej namočíte přes noc do vody s jarem a pak dáte do myčky hned umýt, že to musí jít.Jinak jsem celé desítky let nejspokojenější s obyč. pastou Torro, asi za 16 Kč.Čistím s ním snad všechno, krom leštěného nábytku a omítky. Dokonce i sklokeram. desku, která je stále jako nová. U lesklého nerez nádobí tedy pouze dna a vnitřky, lesk by se poškrábal.

rasekvasek*
hodnocení

0x

Kupte si tento přípravek Sgrassa Brilla od fy.Madel.Funguje to na veškerou mastnotu nejen v kuchyni.

Jak vyčistit od mastnoty mřížku z digestoře? #2

hodnocení

0x

Když mastnota nepouští konvenčními zbraněmi, sahám po průmyslové chemii.

Průmyslový čistič/... je bezkonkurenční. Jen ta cena *fn*, ale já ho nekupoval, fasoval jsem ho v práci na veletrh. Zbytek mám doma víc než 10 let.

Tak obrázek se "nepovedl", snad příště *klik*

mona*
hodnocení

0x

mne sa osvedčilo tekuté mydlo na ruky, dokonale všetko odmastí. dať trochu tekutého mydla na hubku a trocha navlhčiť potom len utrieť mriežku. bude a ko nová.

hodnocení

0x

Jde to Cifem, Jarem, ale nejrychleji mi to šlo benzinem, sice byl byt jak na benzince, ale mřížka byla čistá bez velkého drbání.

hodnocení

0x

Pod odpařovačem nechte vařit delší dobu ve velkém hrnci vodu, mastnota se rozpustí a saponátem na houbičce půjde dolů.

hodnocení

0x

Já jsem doposud nepochopila, proč tolik lidí chce drhnout, používat drhnoucí hubky, nějaká abraziva, rozpouštědla, vyvařovat a já nevím co, když každý doma máme pěnu, kterou čistíme troubu a tou, když mřížku, rošty nebo podobné zmaštěné časti sporáku, pokryjeme a pak pouze opláchneme nebo setřeme. Vyvětlete mi někdo, PROČ?! *hej*

doplněno 08.11.15 10:38:

Jojo, u nás používáme Protože! :-D

sonyboj*

- babi -

Na otázku "Proč" mám univerzální odpověď, proti které není argument: " Pro jistotu" *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]