Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem.
V panelovém bytě mi podlahář minulý týden vylil 2 místnosti nivelační stěrkou, předtím napenetroval. V bytě se netopilo, nevětralo, byla jsem mimo.
Dnes jsem s hrůzou zjistila, že v obou místnostech je podlaha popraskaná, křupe pod nohama. Už popraskané části odlupuje. Jde mi však o to, zda je dostačující, aby odstranil jen špatná místa nebo jak by měl být správný postup. Jako úplný laik prosím o radu. Případně další informace doplním. Děkuji.
doplněno 12.10.15 13:00:Podlahář odstranil odlupující se části a chce tyto zovu vylít nivelací. Původně jsme byli dohodnuti na přilepení podlahoviny PVC. Teď mám obavu, aby se stěrka nedrobila i pod PVC. Nebo lepidlo ji zpevní? Nevím, jak by se pak přilepené PVC sundavalo - asi špatně ... Položit bez přilepení? Není to měkké ani tenké PVC.
Zdravím, tak podlahář odstranil popraskané části a znova vylil, zbrousil. Přilepil podlahovinu a nevypadalo to špatně. Ale ... teď, když už se po podlaze chvilku chodí, začínají se kopírovat nerovnosti a to hodně. Ve finále mám podklad nerovnější než dřív. Co s tím? zaplaceno, mám chtít slevu nebo předělat? už jsem z kvality práce dnešních řemeslníků znechucená.
Stěrka se loupe buď z mechanických příčin (podlaha pruží - houpe se), nebo nedodržen technologický postup (bezprašnost, správná penetrace, maximální tlouštka stěrky, teplota v místnosti při aplikaci)... Opravit - doflikovat to reálně nepůjde, pouze vše znova udělat a pod odborným dozorem... Hodit mu to na hlavu a nezaplatit (nedoplatit), nepřebrat dílo. Pokud Vás tedy řemeslník nemá v hrsti tím, že už jste mu vše uhradila - práci i materiál...
to je blbé... Jo, ještě může být hodně pravděpodobné, že odlupování je zapříčiněno zbytky starého lepidla, pokud tam bylo lino - stěrka absolutně nedrží na chemoprenu, alkaprenu a pod. Pokud tam bylo lepené lino, musí se povrch betonu kromě penetrace perfektně zbrousit - prosté oškrabání lepidla nepomáhá, protože lepidlo je zateklé a zatuhlé v pórech betonu. Ale broušení = prach a práce = nutnost mít/půjčit si vhodné stroje = náklady... Tady bych viděl zakopaného hafana...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.