Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvětrané fasádní systémy

Od: requied® odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

řešíme fasádu na domě ve starém statku, je potřeba zateplit a udělat fasádu (celkem 350m2).

Stěny jsou strašně křivé, takže se určitě bude dělat nosný rošt vyplněný vatou.

Otázka čím pak tento rošt přikrýt...

.

Líbí se mi celkem systém od novabriku ale nelíbí se mi cena a ty jejich rohové tvarovky.

Jaké všechny odvětrané fasádní systémy znáte?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

1x

Na dreveny rost jde pridelat napr. cetris a na ten normelne natahnout omitka dle vyberu. Nebo oblozeni stresnimi taskami na svislo. Nebo obezdit klinkerem.

jendad
hodnocení

0x

U nás mají v ulici už asi 20 let obložený dum plastovými palubkami - asi něco takového 4hdesign.cz/...

Zatímco sousedi natírají štíty a ploty co pár let , tak tady to je bezudržbové. Všichni se šklebili , ale ted už nic neříkají (co už i vyměnovali nějaká prkna) . Doporučoval bych světlé odstíny (šedy, bíly, okr) a to z duvodu letních teplot (zahřívání ).

hodnocení

Jo to jsem zapoměl napsat že by to neměly být palubky. Vůbec by se to tam nehodilo :)

jendad

Hodilo , nehodilo , to je spíše otázka zvyku . Psal jsem že každý se před 20 lety na to šklebil , ale už si zvykl . Naproti si ted dali novabrik a je to taky nezvyklý . Ale za 10 let už to nikomu nepřijde . Ale platíte vy a pořidte si co se vám líbí :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]