Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám problém s velkým takem komínu. Jsem napojen na 15m vysoký komín z nerezu 150mm. Od napojení je ještě 3m do sklepa jako výberné místo. Tak že celková výška komínu je 18m. Topím v kamnech jotul F3 CB. Hned za kamny mám v kouřovodu klapku. Jenže i když je klapka zavřená, tak stejně oheň hoří moc rychle a kamna se přetápí. O CB spalování nemůže být ani řeč.. Prosím o radu jak by se dal snížít tah komína. Četl jsem o nějakém regulátoru tahu ale nevím zda by to k něčemu bylo.Když jsem se ptal komíníka, tak mi odpověděl že můžu být rád že mám tak pěkný tah a neboi at si dam na komín cihlu... Vím že ten tah pro kamna určitě moc dobré neni.. Děkuji za odpověď Šejvl.
Ten regulátor funguje tak že komín neodsává vzduch z kamen ale mimo takže pomoc by měl.Dělají se dva druhy na zazdění a na rouru kominy-prodej.cz/...
Něco je i tady energoportal.cz/...
Nejspíš Vám netěsní dvířka. Protože, to není možné při zavřené klapce a vstupních průduších, aby to rychle hořelo. To tak dělá od začátku?
Jolamus - na rozdíl od předchozího rádce vám poradím, aby jste na přechodnou dobu mírně pootvřel ty dvířka na vybírání sazí. Ale tak, aby jste zabránil případnému problému se zahořením něčeho u dvířek a aby jste si potvrdil, že skutečně takto můžete snížit a také snížíte tah komínu z kotle. Samotnému mi to takto na zkoušku navrhnul profesionál topenář a měl pravdu !
Nejlíp asi ten omezovač tahu (= regulátor tahu) - přisává si falešný vzduch a tím snižuje tah, jde přesně nastavit na potřebný tah. Je tam klapka, při velkém podtlaku otevře a pustí chladný vzduch, tím ochlazuje spaliny = zmenšení tahu. Je dobré mít k tomu externí přívod vzduchu aby nebyl průvan...
Snížit tah komínu pomůže regulátor komínového tahu. Výrobci kotlů je doporučují a osobně mohu říct, že mají příznívý průběh na spalování. Říkají, že mají snížit i spotřebu paliva a nechává čistější komín, ale já zaznamenal čistější komín. Zkuste si pořídit nějaký a uvidíte. Instalaci zvládnete sám pokud jste zručnější. Já si k němu pořídil regulátor komínového tahu a manžetu na rouru. Na 99 % věřím že to pomůže. Mimochodem nechci soudit tvého komínka,ale dobrých jich u nás moc nenajdeš. Pokud ano, tak se nechaj dobře zaplatit. Časy, kdy stačil kartač a kousek drátu je již nepostačující.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.