Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpadní trubka v kuchyni

Od: zuzie* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, řeším problém s odpadní trubkou v kuchyni. Do kuchyně je navedená voda, ale není odpad, takže voda buď teče pod dřezem do kýble nebo musím mít nábobí a vše v koupelně. Slyšela jsem, že pokud bych chtěla odpad, musela bych rosekat podlahu, což by stálo spoustu peněz. Taky jsem ale slyšela, že když je kuchyň na stejné úrovni s koupelnou a jsou místnosti hned vedle sebe mohla by se odpadní trubka vést za skříněma a napojilo by se to na odpad v koupelně... S tímto problémem nemám žádné zkušenosti a nevím co si počít. Je nějaká možnost jak situaci vyřešit za pár tisíc než investovat statisíce a rozkopat podlahu? Ještě bych se chtěla zeptat jak se řeší teplá voda. V kuchyni teče jen studená je možné tedy i z koupelny to napojit přes trubku, když jsou místnosti vedle sebe jak jsem již zmiňovala? Předem děkuji za jakýkoli reálný nápad a přeji příjemný den. Díky Zuzka

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ju*
hodnocení

1x

A což takhle pozvat instalatéra a zjistit jak a za kolik se to dá udělat...

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dobrý den, ano dalo by se to udělat, musel by někdo seknout do zdi mezi koupelnou a kuchyní a zjistit kde vede ta odpadní trubka a napojit se na odpad v koupelně. také mám kuchyň vedle koupelny a odpad z kuchyně připojen an odpad z umyvadla v koupelně a žáden problém. Co se týče teplé vody, dá se také připojit na přívod teplé, záleží na sedení trubek. Dále by se dalo zajistit teplou vodu průtokovým ohřívačem na elektriku. Buď to pod dřezem nebo na baterii.

hodnocení

0x

Jestli jsou místnosti vedle sebe, tak není problém přivést teplou vodu z koupelny a stejně tak tam napojit i odpad.

Když by vyšel spád, tak jednoduše normální HT trubkou a kdyby náhodou ne, tak je možné pod umyvadlo dát čerpadlo a odpad táhnout tlakově.

Nicméně takto po internetu těžko radit bez půdorysů nebo alespoň popsaných fotek

hodnocení

0x

Nákres by napomohol alebo foto,no podľa popisu by sa to dalo zasekať do steny alebo to viesť po stenne po vonku a olištovať to.Teplá voda sa dátiež takto napojiť,no dá sa použiť aj prietokový ohrievač na elektriku.Knemu stáčí prívod studenej vody.

hodnocení

0x

Chce to poněkud více informací než jaké uvádíte. Nejlepší by byl půdorys situace v bytě..včetně základních kót.

Nicméně pokud je kuchyně relativně blízko od koupelny (cca do 3-4m), potom by se s největší pravděpodobností mělo dát provést gravitační odkanalizování dřezu..spád by měl stačit. pokud by to gravitačně nešlo, netřeba sekat podlahy, existují speciální přečerpávací zařízení (velikosti cca jako splachovací nádržka WC) a jejich cena je někde kolem 10tis Kč (dle výrobce). Ohřev vody pro dřez je možný např. v 10l zásobníkovém ohřívači umístěném pod dřezem.

Vše lze vyřešit..

hodnocení

0x

Já si myslím, že se zbytečně staráte a trápíte. Na tohle musíte pozvat instalatéra. Ten se podívá a řekne, co a jak se bude muset řešit. K ničemu ho to, ani vás nezavazuje. Řekne, jak by to řešil on a koho by k tomu potřeboval. Třeba zedníka. Když se vám to nebude líbit, pozvěte si jiného. Je dobře slyšet několik názorů. ;) Mám za kuchyňskou zdí koupelnu a z kuchyně mám vyveden odpad z dřezu, na kterém jsou ještě dva sifony-pračka a myčka. A z koupelny do kuchyně dvě trubky. Na studenou vodu a z plynové karmy teplou. Není to vůbec žádný problém. Takhle to mají tisíce domácností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]