Nejste přihlášen/a.
Rád bych si pořídil vrtací kladivo - odstranění dlaždiček za kamny, vysekání drážek na elektriku (cihly) a následně už jen občasné vrtání většich děr(na běžné vrtání mám profi vrtačku, ale bohužel nemá SDS-plus). Stačí mi hobby kladivo o příkonu 1050W a sílou příklepu 4,2J?
Dobrý den,
na občasné vrtnutí a seknutí, pro Vámi vyjmenované účely, by Vám těch 1050W a 4,2J asi stačilo. Doporučuji ale počkat si na akci Lidl a koupit vrtací-bourací kladivo Parkside 1500W, síla příklepu 5J. Mám ho už přes rok a co nadělalo práce, je neuvěřitelné (bourání zděného přístavku, omítka, dlažba, obklady). A stále drží. Používám ho na max. výkon, nižší nastavení výkonu (regulačním kolečkem) je k ničemu. Horší je ale kvalita příslušenství. Sekáč jsem musel doostřovat - jeho zpracování je horší, zvlášť přechod dřík - sekáč. Soustružili ho na hrubo, takže vznilé vruby spolu se zatížením, způsobily zlomení sekáče (ale rok pracoval). Ať už ale koupíte jakékoliv kladivo, je nutné místo, kde se pohybuje sekáč, dobře a pravidelně mazat a čistit, jinak se uložení vydře. Je na to speciální vazelína.
Na vrtání a občasné sekání dlaždiček a malé drážky do cihly těch 4,2J stačí, ale není to nic moc. Ale dá se to.
Když ale potom vezmeš do ruky profi, která má několikanásobně větší sílu, tak si říkáš, proč jsi se dřel s tou hobby.
doplněno 10.10.15 22:32:Na drobné práce ok. Rozdíl 4,2J a 5J není velký. Ale jaké budou skutečné hodnoty? Protože v tomto hobby náčiní se často lže.
Pokud těch drážek bude víc, tak si profi klidně půjčím. Rád bych měl ale něco neustále k dispozici pro drobnější práce. Mám vzít silnější s příkonem 1500W a 5J? Předpokládám, že životnost u tohodle nářadí bude stejně omezená.
doplněno 10.10.15 22:25:Takže rozšířit jeden dveřní otvor s tím také půjde?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.