Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ma kanalizace pres souseda

Od: suk* odpovědí: 5 změna:

Dobry den,mam takový dotaz.Moje a sousedova kanalizace vede pres souseda ten bohužel ji vytrhl ze země ,opravil a ted vyhrozuje ze ji ucpe.Bohužel my se nemužeme napojit do kanalizace na hlavní silnici voda nepoteče do kopce ale on to nechape.Děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Ale voda může téci i do kopce. Pokud soused nesouhlasí a nemáte zřízené věcné břemeno na kanalizaci, tak si vybudujte na svém pozemku tlakovou kanalizaci.

Něco málo info o tlakové kanalizaci je zde ceskestavby.cz/...

Uska má v podstatě pravdu.

Odkaz který vložil se týká ovšem tlakové kanalizace pro celou obec..a ne jen pro jeden dům. V principu je to ale podobné.

Na Vašem pozemku si můžete vybudovat malou přečerpávací jímku a z té pomocí kalového čerpadla s mělnícím zařízením splaškovou vodu dále čerpat do veřejné gravitační kanalizace. Stojí to sice peníze (cca jímka s čerpadlem 20tis Kč a více + potrubí od jímky do veřejné kanalizace, ale budete mít do budoucna pokoj.

mcmerkurion*
hodnocení

0x

...nebo holt jímku,mně by se taky nelíbilo,kdyby přes můj pozemek něco vedlo,to se rozbilo,přijel to někdo spravit a moje zahrádka byla vniveč (znám ten případ)...

repe
hodnocení

0x

A to si myslíte, že může zaslepit ze dne na den? Kam to budou splachovat a co na to právo?

uska*

Pokud se sousedem nemá písemnou dohodu či sjednané věcné břemeno, tak povinnost má - udělat si svoji kanalizaci či jímku. Práva nemá žádná. Kam kdo bude co splachovat souseda nemusí zajímat.Při koupě domu majtel věděl, že kupuje dům bez vlastní kanalizace, tak čemu se diví?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]