Nejste přihlášen/a.
Mám obalené trubky podlahového vytápění miralonovou izolací. Teď jsem měl na domě chlapíka z firmy, která nám bude podlahovku zalévat anhydritem. Zjistil však, že nad izolací zbývá prostor pro max. 1 cm anhydritu a to je příliš málo. Izolaci tudíž musím sdělat. Nevíte, čím jiným mohu trubky obalit? Nemusí to být ani izolace, stačí něco, co obalí trubky, které jsou z mědi, a zabrání tak oxidaci.
Zatím mě napadl pouze husí krk, který rozříznu a vložím na trubky a následně vše oblepím "izolepou". Vydrží však teplotu podlahovky? Napadá vás něco jiného? Předem moc díky za rady.
Asi nic slabšího než je Mirelon návleková izolační hadice neseženete:
Pokud by vadila i tloušťka "izolace"3mm, potom už nevím co byste tam chtěl dát..
Už pár let dělám ve stavebnictví,ale mirelonové návleky na trubky v té tl.jak píšete jsem ještě neviděl min.tl stěny 5mm,což je celkově jeden centimetr!
Tazatel-ten návlek není jako tepelná izolace ale spíše jako dilatační-skrz roztažnost teplem,aby to neroztrhalo stav.materiál ve kterém je to uloženo-takže použijte téměř cokoliv co toto umožní!Byť ten mirelon je nejlepší a je na to přímo.Dříve se používali plstěné? ovinovací pásy,ty jsou asi tenší.
A nevíte, zda se dají ještě dnes ty ovinovací pásy sehnat? Lze případně použít i ten husí krk omotaný nějakou páskou? Dilataci by snad zajistit mohl. Teplota podlahovky sice není kdovíjaká, ale přesto mám trošku obavy.
jo,dělaj,nedávno sem je kupoval,zde odkaz,jestlimyslíme všici to stejný: vasetopeni.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.