Nejste přihlášen/a.
Myšlenky,nepoužít nic,co by nebylo přírodní,pocházejí v podstatě od "hloupých" lidí,kteří technickou neznalost nahrazují tím,že už naši pradědečkové také používali k nátěrům syrovátku,býčí krev a další produkty hospodářské činnosti.S kaseinovými barvami je to něco podobného.Kasein byl v podstatě první umělou hmotou,vyráběnou pro průmyslové využití.(knoflíky)Měl ale mnoho neblahých vlastností,především podléhal plísním a bakteriím.-(tam,kde byl ve vlhku)Ale mám,e dost chemických prostředků,které ho ochrání!Kaseinové barvy ale stejně nejsou vyrobeny bez působení chemie.Musí se mléko srážet sířením(kyselina siřičitá)musí se emulgovat do disperze(emulgátory) a skutečně musí obsahovat prostředky proti plísním.
JABRAKA(technolog plastů)
Dobrý den, pokud jste smýšlením "zelený" a chcete mít dobrý pocit, že nepoužíváte moc chemie, tak můžete touto barvou vymalovat stěny bytu. A dokonce, co zbyde můžete i kompostovat (což je jistě fantastické). Zdravím!
doplněno 08.10.15 23:18:junek - chtěl jste znát použití barev nebo jejich historii a složení?
doplněno 09.10.15 09:51:junek - "Dobrý den, k čemu jsou nejlepší kaseinové barvy?" Toto je Vaše otázka, ale o použití tam není nic. Já jsem to tak pochopil, ale dle Vašeho ocenění vidím, že Vás použití nezajímalo.
No, nechme to být, ale je důležité zeptat se přesně, aby mohla být přesná i odpověď.
Jestli se nepletu,tak kaseinové barvy jsme používali na objekty SLO,když jsem (naposledy v 1990) jezdil po hrannicích na jejich údržbu.(SLO=objekty Stálé Lehké Ochrany,první pásmo ochrany hranic)v mém případě od Písečného po Nový Vojířov .Tyto objekty nesprávně řopíky se zvenku natíraly maskovacími barvami-kaseinovými.Také se jimi občas,zejména na velkých cvičeních maskovala bojová technika!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.