Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, půjde u této sanační frézy zmenšít otáčky? Standartně je má 2800min...a já bych potřeboval cca 2000min
Půjde to udělat nějak? třeba na kabel nějaký omezovač, nebo něco podobného...
nebude to pak mít najaký vliv na rozbití strojku?
díky za názor..
Že by byl motor asynchronní. Asi těžko. Nejspíš komutátorový takže tyristorem. Jako vrtačky
doplněno 07.10.15 11:04:Tak tenhle je plně funkční 3800 Wattů . Mám dva, jeden reguluje topné těleso ve staré pračce 2500 wattů a druhý je nevyužitý. Je k dispozici.
doplněno 07.10.15 12:26:Ty řešís problém. Já problém neřeším. Tak ať se ti zadaří.
Ta sanační fréza má příkon 1200W a to znamená, že elektronika na řízení otáček bude muset zvládnout takto velký výkon.
Nevím co bych na to použil, protože když jsem viděl návody na stavbu regulátorů otáček, tak byl vždycky omezen výkon na řádově stovky wattů.
Teď jsem našel v sortimentu GM electronic stavebnici regulátoru otáček Velleman KV2636. Tam je maximální proud 5,5A což je tvoje hodnota. Jestli to bude fungovat a jestli stavebnici hned neodpálíš nevím. Toto je na tvém rozhodnutí.
Zkus napsat výrobci dotaz, jestli něco brání použití nižších otáček.
Protože je stavebnice na hraně výkonu frézy, tak asi dříve zničíš ten regulátor otáček než frézu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.