Nejste přihlášen/a.
Dobry den. Mužu postavit přistřešek pro 2 auta cca 6x6m na hranici pozemku.Že misto pletiva našeho plotu by byla dřevěna stena přistresku? Potřeboval bych souhlas souseda? Předem dík..
1x
Dobrý den, ano, souhlas souseda by byl minimálně vhodný - patrně si té změny všimne (bude tam mít např. zastíněno), tak by to měl vědět předem. Zdravím!
doplněno 06.10.15 14:51:vitas - to nevím přesně. Možná to bude stačit jen jako "papír" nebo na to bude kolonka ve formuláři, který dostanete na stavebním odboru radnice, až tam půjdete žádat.
doplněno 07.10.15 17:18:vitas - pokud to bude mít vrata, tak to bude garáž. Bez vrat bych tomu říkal přístřešek.
No, možná i autopergola
. Jinak, z těch dobrých sousedských vztahů se radujte jen částečně, protože se mohou změnit nebo nastane problém po změně souseda a ten nový majitel (nebo i syn / dcera) už nemusí být tak vstřícný.
0x
Jak pise Ben, souhlas souseda urcite. Jinak je to na ohlaseni na stavebnim urade a tam ho budou chtit take. samozrejme se da stavet i bez, ale musite vedet, ze to nikdo z ulice neuvidi, popripadne nebude resit
0x
6x6x je moc bez papírování. Budete muset podat ohlášku na st. úřad a zároveň zažádat o vyjímku, pokud chcete stavět blíže jak 2 m od hranice pozemku.
Postav to 1m od plotu, at to muzes postavit a v budoucnu opravit nebo natrit bez toho, aby jsi musel lezt sousedovi na zahradu. Strasne to ty opravy a udrzbu zjednodusuje.
Sousedske stahy jsou naprosto ok,uz sme natirali plot tak mu to nevadilo že sme mu tam lezli po zahonech
:D ale nevim tam kde to chci stavět tak je kompost a on tam ma dyně :D :D tak možna povoli a možna ne ohledně dyni :D :D jinak by to bylo v rohu pozemku ale celkem 3zahrad ale jen u toho jednoho to chci stavet :D :D
A JEŠTE mam to nazvat Přistřešek na auto a nebogo Garaž? jelikož chci sloupky betonove a mezi sloupky dřevo tudiš to bude ze 3ch stran uzavřene?
Nakreslil sem na rychlo kde by to mělo byt ten přistrešek :D 1 a 4 jsem jáá 1: je ten přistřesek 2. je soused a 3. je soused teš
BUde nutný souhlas 2 a 3? ten 2 je mi jisty ale nevim jesli ten soused dalši cislo:3? :D
Nakreslil sem na rychlo kde by to mělo byt ten přistrešek :D 1 a 4 jsem jáá 1: je ten přistřesek 2. je soused a 3. je soused teš
BUde nutný souhlas 2 a 3? ten 2 je mi jisty ale nevim jesli ten soused dalši cislo:3? :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.