Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava šlapky Veritas Columba

Od: papeprerov odpovědí: 2 změna:

Dobrý den! Zdravím všechny odborníky i koumáky.Nefunguje elektronika v šicím stroji Veritas Columba.

Na tuto opravu jsem krátký, ale napadlo mě vyměnit původní šlapku za tu, která se používá u ostatních el. šicích strojů.

To znamená zapojit ji přímo na motor a obejít celou elektronickou desku? Jak je to zapojené u jiných Veritasek?

Z toho co jsem našel na internetu jsem pochopil, že se dělaly i Columby bez elektroniky.

Děkuji za všechny rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Moc nerozumím, chcete ten stroj ovládat šlapkou šije-nešije? Pokud ano, musí v ní být jen spínač ale budou to hrozný šlehy.Ta elektronika zajišťuje plynulý rozběh motoru a jeho brzdění. Ve šlapce bude jen nějaký proměnný odpor který polohou řídí elektroniku a ta teprve motor. Nedá se proto jen tak zapojit na motor - potenciometr hned vyhoří :(

papeprerov
hodnocení

Moc děkuji za zájem o můj problém! Zkusím to popsat lépe.

Jsou elktrické stroje, které mají jen regulační šlapku ve které je odporová dráha, která snese proudové zatížení motoru.

Asi drátový odpor s velkou ,,watáží". Tento stroj má v sobě elektronickou desku, která nejenže zajišťuje regulaci otáček motoru a ještě jiné funkce jako je vysunutí jehly, vytažení nitě atd. Protože přestala fungovat regulace otáček přes šlapku, která má v sobě jen jakousi odporovou dráhu podobnou potenciometru (tato dráha asi nesnese proudové zatížení motoru) proto uvažuji o napojení motoru přímo na šlapku, která je u jednoduších strojů (viz první řádek).

Nevím jestli to můžu takhle udělat?

Děkuji za odpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma Veritas

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]