Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynový kotel

Od: stsp odpovědí: 10 změna:

Dobrý den ,

plynový kotel Dakon BK24 při impulzu od termostatu sepne a hned (cca 1-2 sekundě) zhasne.

Toto se několikrát ( 3-5 krát) opakuje a teprve potom normálně funguje - ohřívá nebo topí.

Prosím o radu

děkuji

Špeta Stanislav

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A co ten termostat, ten taky spíná opakovaně? Pokud vedou k termostatu dráty, zkusil bych je spojit manuálně. Když kotel nastartuje a nebude to dělat, je špatný termostat. Jestli je termostat ok, a stále to dělá, tak si pozvat plynaře, ať otestuje řídicí jednotku v kotli.

stspstsp

Vyzkouším , díky

StSp

stsp
hodnocení

Termostat je OK - po sepnutí stále signalizuje symbol plamínku a již jen kotel opakovaně "startuje".

hodnocení

0x

Není třeba problém s odtahem spalin?

stsp
hodnocení

Dobrý den , komín nechávám pravidelně kontrolovat kominíkem , jedině , že by bylo něco v rouře mezi kotlem a komínem.

Prověřím , díky

pepa*
hodnocení

0x

To spíše vypadá na mikrospínač. Ten má při daném tlaku mžikem sepnout a pravděpodobně je vadný.

stsp
hodnocení

Dobrý den ,

kde najdu ten mikrospínač? Jak se dá vyměnit?

Konzultoval jsem to s plynařem , co mi kotel prodal , ale ten říká , že neví :o)) - snad něco s řídící jednotkou. No nejspíš mi chce prodat nový kotel :o((

mopet*
hodnocení

0x
No mi to dělala řídící jednotka, podařilo se mi sehnat starší funkční a kotel zas naskakuje na šup.
Takže to tipuji na řídící jednotku.
stsp

Prosím , kde se dá starší funkční řídící jednotka sehnat?

děkuji

StSp

Mně ji sehnal opravář - resp. tu moji si vzal na otestování, provizorně mi místo ní dal nějakou repasovanou a nakonec jsme se dohodli že mi ji za nějaký drobný peníz už nechá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]