Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
již po třetí se nám v bytě (přízemí paneláku) stalo, že ve stoupačkách začala při použití někoho v domě divně "bublat" voda a samotné stoupačky byly, což nikdy dřívě nebylo, hrozně hlasité...jakoby někdo splachoval kámen Omlouvám se, ale nevím jak lépe ten zvuk popsat
Před měsícem se to stalo poprvé a nic více. Teď už podruhé v týdnu se při tomto zvuku začala i valit voda do vany a asi 10min tak zůstala...když jsem spláchla náš záchod, tak se ještě naše voda z wc přilila do vany a začalo to viditělně bublat i v umyvadle...Stoupačky jsou v paneláku nové (nevím jak dlouho...), rekonstrukce naší koupelny byla před rokem...Celý tento nechutný proces většinou trvá 10min a pak voda, jakoby nic, odteče. Teď zkouším chemii ale ráda bych znala názor jiných, zda se obrátit na SVJ nebo je pravděpodobnější, že příčina je spíše u nás...Předem moc děkuji
Dobrý den, domnívám se, že problém je mimo Váš byt. Vše je sice nové, ale zdá se, že tam vzniká nějaký tlak, který tam být nemá - kontaktujte SVJ a navrhněte zkontrolovat odvzdušnění stoupaček (dříve to šlo až nad střechu, ale dnes se montuje nějaký odvzdušňovací ventil / klapka). Zdravím!
doplněno 04.10.15 18:09:Ano, tato oprava by měla být hrazena z fondu SVJ.
To nebude problém vašeho bytu, ale celého domu, pravděpodobně silně zanesené nebo dokonce už téměř ucpané odpadní potrubí ve sklepě nebo na cestě z domu do sběrače. To už je na hraně a zanedlouho můžete mít cizích splašků plnou vanu. Co nejdřív uvědomte správce nebo majitele domu, zmiňujete SVJ...tak někoho z výboru. A...spěchá to, ať nemusíte volat havarijní službu kanalizací. Pěkný zbytek neděle!
Pravděpodobná závada je pod vámi v suterénu, nebo těsně pod odbočkou WC a vany. Jestli tam jsou kolena tak příčina je tam. Radím to řešit zavčas neboť se to může zblokovat úplně a voda a sračky se vám vyvalí z vrchních bytů ven záchodem. Dopořučuji WC odšroubovat a pročistit odpad (stoupačku) 12mm pérem. Samozřejmě ještě předtím oběhnout sousedy nad váma abynepoužívali odpad, jinak to máte v bytě.
Ahoj. Co je to za problém ti tu už kolegové vysvětlili. Ber to dost vážně. Až se ty exkrementy s promíchabou vodou z van, myček, a praček vyvalí záchodem ven, to bude boží dopuštění. Tohle se stalo ve fungl novým paneláku, kam jsme se přestěhovali jako poslední. Teda, těsně před náma. Tam si už několk měsíců zakládali na tenhle problém, až se to fakt stalo. Někdo ve sklepě otevřel čistící kus a hned se ten sajrajt vyvalil ven. Při komentářích bydlících se přišlo na to, že ten odpad byl ucpaný dámskými vložkami. Jedna dáma se ohradila, že od ní to nemůže být. Že prý ona, tu použitou vložku pokaždé do záchoda NATRHÁ. Soused říkal, že málem upad, když to slyšel. Taky by jste upadli? To se fakt stalo. Někdy v létě 1984.
Tak mám pokračování :D
Hned jak jsem napsala, že dojdu za správcem, jsem se začala oblékat a zase divné zvuky...začala se plnit vana a záchod. KOukám na to, čekám, že voda v hajzlu přestane téct a ono houby. Voda se opravdu začala valit ven. Díky bohu že ne s hovnama. Byla, na to že ze ze záchoda, téměř čistá. Utíkala jsem i s miminem za správcem, vykoktala ze sebe problém a vaše příspěvky s možnou příčinou, předala syna paní správcové a utíkala domů se podívat na tu pohromu...CCa 0,5cm vody bylo v koupelně a další 0,5 cm v chodbě. Naštěstí voda minula jako zázrakem dětský pokoj s kobercem i nábytek v chodbě. Máme všude dlažbu, takže z toho bylo jen dvouhodinové vytírání...No a jelikož jsem hned volala i přítelovi, aby se vrátil okamžitě domů, tak se kvůli jeho spěchu našlo i naše odcizené kolo, které jsme týden zpátky hlásili na policii. Klučinu z kola sundal a jel domů i s kolem :D
Takže bez vytékajícíh hajzlu by bylo naše kolo stále nezvěstné. Tudíž jak se říká: "štěstí v neštěstí"
Mimochodem pan instalatér vytáhl z odpadu hadr, který tam někdo inteligentně spláchl :D
Takže děkuji všem ještě jednou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.