Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zámek do dvoukřídlé branky

Od: jann45 odpovědí: 4 změna:

Ahoj, na chalupě budu dělat dvoukřídlou branku o celkové šířce 3 m. Jaké použít jekly a jak vyřešit zámek? Používají se stejné zadlabavací zámky jako do klasických dřevěných dveří? A jak ho namontuji do jeklu, když bude pravděpodobně širší než ten jekl? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Já bych napřed šel koupit zámek. Dělají se i úzké. Podle něj koupil kus jeklu tak široký, aby se do něj zámek vešel.
A jedno křídlo dlouhé tak 210 cm, zakotvené dole západkou do země. A to druhé zbytek do 3 metrů, teda asi 90 cm. To se bude otvírat častěji, to velké jen občas.
Rozměr jeklu záleží i na váze výplně.
fab.cz/...
Takové zámky od hloubky 35 až po 50 mm se dají koupit bez problémů.
Zámek do dvoukřídlé branky

ano a podle zámku koupíte kapsu a vevaříte mezi jekly google.cz/...

jann45
hodnocení

Aha, to jsme nevěděl, že jsou i úzké. Já mám doma jen staré klasické zámky a ty jsou právě široké...

Ještě bych to trochu upřesnil. Celý prostor na branku má cca 3,5 - 4 metry. Na levo chci zabetonovat sloupek, pak budou vrátka, pak další sloupek a pak ta dvoukřídlá branka (proto obě křídla stejně velká) a napravo sloupek.

Ještě mě napadlo, že by ta branka nebyla dvoukřídlá - to by vypadalo následovně: Vlevo sloupek, pak křídlo o 1 metru, pak druhé se západkou v zemi, ale to by pak mělo cca těch 2,5 - 3 metry a vpravo sloupek. Bylo by to možné nebo už ta váha pravého křídla by byla moc velká? Jako výplň budou prkna vedle sebe bez mezer (výška tak 150 cm).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]