Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zde poradit, lidé tvrdí, že se kupují konvice, které vodu z kohoutku v bytě přecedí a voda je poté pitná, není v ní chlór a podobné látky.
Co si o takovýchto konvicích myslíte? Je to jen tahání penízků z lidí nebo je na tom něco pravdy, že voda poté není závadná?
Děkuji za vaše zkušenosti a názory.
Před časem jsem si dal u známého sklenici vody a hned mě přišlo, že je chutnější. Když jsem se na to zeptal, dozvěděl jsem se právě o takové filtrační konvici. Voda byla podlě mě opravdu jiná. Momentálně mám americkou lednici s dávkovačem vody a ledu. Na přívodu je filtr pevných částic a další filtr se změkčovačem, či co to vše je. Voda je i zde chutnější než z kohoutku a prakticky už nic jiného nepiji. Co se ale týče výběru, kvality, to neumím moc posoudit.
Díky za info, zajímá mě co ten filtr odstraní?
Píšete, že voda z kohoutku není závadná, obsahuje přeci chlór, jak tomu mám rozumět?
Děkuji
Chlór se přidává právě proto, aby voda byla zdravotně nezávadná.
Úplně stačí nechat vodu chvilku odstát, chlór vyprchá i bez drahých "filtračních konvic".
Zdravím.
Konvici - Brita - používáme již mnoho let hlavním cílem je odstranění tvrdosti vody, která v našem městském vodovodu činí až 3,8mmol/l. Vyhneme se tak zanášení kávovaru a j. zařízení vodním kamenem. Nutno však počítat s častou výměnou nasycené patrony za novou (cca 100kč/ks), nebo regeneraci solí (cca1,0kč/měs.) Nová patrona je samozřejmě lepší řešení, protože obsahuje nenasycené aktivní uhlí, které váže chlorderiváty a většinu organiky. To je již na uživateli, pro co se rozhodne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.