Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Filtrační konvice vody - názor

Od: zonko odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zde poradit, lidé tvrdí, že se kupují konvice, které vodu z kohoutku v bytě přecedí a voda je poté pitná, není v ní chlór a podobné látky.

Co si o takovýchto konvicích myslíte? Je to jen tahání penízků z lidí nebo je na tom něco pravdy, že voda poté není závadná?

Děkuji za vaše zkušenosti a názory.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pitná voda z kohoutku není závadná ani v okamžiku, kdy ji do rychlovarné konvice napouštíte. Rozhodně tedy není závadná ani když ji vyléváte do hrnku. A je zcela lhostejné, jaký typ konvice to je.
majsterjoe*

závadná v jakém smyslu? Zdravotně bude nezávadná, ale může mít jinou barvu, jinou chuť a to už pro mnohé není v pořádku.

nox®
hodnocení

0x

Před časem jsem si dal u známého sklenici vody a hned mě přišlo, že je chutnější. Když jsem se na to zeptal, dozvěděl jsem se právě o takové filtrační konvici. Voda byla podlě mě opravdu jiná. Momentálně mám americkou lednici s dávkovačem vody a ledu. Na přívodu je filtr pevných částic a další filtr se změkčovačem, či co to vše je. Voda je i zde chutnější než z kohoutku a prakticky už nic jiného nepiji. Co se ale týče výběru, kvality, to neumím moc posoudit.

majsterjoe*

Hlavně nezapomoenout filtry měnit a jednou za čas, pročistit celý systém.

hahanaj*
hodnocení

0x

ano je voda chutnější pokud proteče přes filtr ...mám s tím dobré zkušenosti

hodnocení

0x
Dokud jsme bydleli v Brně, také jsme používali filtrační konvici. Voda tam byla cítit a byla hodně tvrdá. Od té doby co jsme se přestěhovali se na konvici akorát práší. Pokud vám nevyhovuje voda, můžete zkusit filtrovat. Pokud vám voda chutná, není co řešit.

zonko
hodnocení

Díky za info, zajímá mě co ten filtr odstraní?

Píšete, že voda z kohoutku není závadná, obsahuje přeci chlór, jak tomu mám rozumět?

Děkuji

iz*

Chlór se přidává právě proto, aby voda byla zdravotně nezávadná.

Úplně stačí nechat vodu chvilku odstát, chlór vyprchá i bez drahých "filtračních konvic".

paw*
Rozumejte tomu tak, ze chlorovana voda neni zavadna. Teda vlastne je. Kazdy kdo se ji napil jednou umre.
Pouzivali jsme konvici Brita. Nasi meli ze studny v zime trosku horsi vodu. Pekne to stahlo sul a pripadne kaly. Ale necekejte zazraky, ze to udela z vody z kohoutku vodu kojeneckou.

hodnocení

0x
Máme ji už několik let. Dřív u nás byla voda nedobra, ale pitná. Vyšlo to lépe než voda balená. Používám ji pořád i kvůli espressu, kde bych jinak musel dát vlastní a cenově by to vyšlo na stejno s menším uzitkem.
Zrovna před týdnem jsem vyzkoušel originál i prefiltrovanou. Nevím jak to popsat, ale prefiltrovana byla měkčí a kulatá. *smich*
honzajs122

Přesně tak, používám ji stejně. Na přípravu vody pro presso, čaj a někdy i na pití. Nezanáší se přístroje vodním kamenem ..

asd1
hodnocení

0x

Celkem to funguje. Voda se dá změkčit, odfiltrovat kaly, chlor i bakterie. Záleží jaký tam je filtr, filtry mají omezenou životnost. Kdo má "hnusnou" vodu tak je to jedna z možností jak jí vylepšit. Určitě je to levnější než kupovat balenou nebo jezdit s kanystrem k prameni...

hodnocení

0x

Zdravím.

Konvici - Brita - používáme již mnoho let hlavním cílem je odstranění tvrdosti vody, která v našem městském vodovodu činí až 3,8mmol/l. Vyhneme se tak zanášení kávovaru a j. zařízení vodním kamenem. Nutno však počítat s častou výměnou nasycené patrony za novou (cca 100kč/ks), nebo regeneraci solí (cca1,0kč/měs.) Nová patrona je samozřejmě lepší řešení, protože obsahuje nenasycené aktivní uhlí, které váže chlorderiváty a většinu organiky. To je již na uživateli, pro co se rozhodne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]