Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla jsem pod zámkovou dlažbu dát betonový recyklát, ale za lepší cenu jsem schopna koupit asfaltový. Můžete mi někdo říci, zda asfaltový recyklát je vhodný také? Polemizuji s otázkou, zda po upěchování bude propuštět vodu a jaké vlastnosti bude mít. U betonového mi je to jasné. Technologický postup pokládky je mi jasný, potřebuji pouze vědět jak se jako podkladní vrstva bude chovat asfalt. Děkuji
Ahoj. V podstatě záleží na tom, jak moc se ti ho podaří zhutnit. Jak moc se ta vrstva stane nepropustnou? V létě se stane, že když naprší, tak se vodou zaplní všechny mezery mezi dlaždicemi a pak voda poteče dál. Nebo nepoteče a budou se tvořit nějaké louže. V zimě to bude to samé a když ta plocha nebude mít nějaký spád, aby ta voda někam odtekla, třeba mimo plochu nebo do kanaldy. Tak tam bude mrznout a pak se ta dlažba může nadzvedávat. Jak moc a jak to pak bude sedat, to už je jiná otázka. Určitě budou vznikat nějaké nerovnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.