Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím utěsnit díry kolem stoupaček

Od: m86m® odpovědí: 6 změna:

Ahoj rádci, zná někdo nějaký tmel nebo těsnění které by sneslo vyšší teplotu radiátorových stoupaček v paneláku a kterým by šly utěsnit tyto díry, strop je snížený sádrokartonem a v podhledu je takový ten klasický mřížkový průduch do vzduchotechniky, díry byly vymázlé sádrotmelem ale ten se brzy vydrolí díky roztažnosti trubek. Idioti nademnou hulí na hajzlu a tudy to do koupelny proudí nejvíc

Čím utěsnit díry kolem stoupaček

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

Napadla mě třeba i nějaká dřevěná rozeta, ale nevím zda smí přijít na horké trubky...

zakus*
hodnocení

0x

Hledejte "krytky trubek topení".

hodnocení

0x

Rozvinu předešlou odpověď - déle jsem hledal

Třeba tadyvyberte potřebný průměr

tesneninyvlt.cz/...

kamody.cz/...

případně

flamcogroup.com/...

a utěsnit "neutrálním"transparentním silikonem (mám s ním velmi dobré zkušenosti - mimo sanitu)

dvirka-kovani-kuchyne.cz/...

ono to bude trochu pracovat - záleží na délce trubky, ale silikon je pružný, bude z velké části kompenzovat dilataci (je nutno zatmelit otvor kolem trubky a na to "přilepit"růžici...

stirecek*
hodnocení

0x

montážní pěnu

Přesně tak. Montážní pěnou, nízkoexpanzní stačí. Kde je to potřeba, tak otvor kolem trubek rozšiřte tak na 1 až 1,5 cm a zapěňte. Po vytvrdnutí seřízněte a zapravte.

jabraka*
hodnocení

0x

Já jsem všechny tyto průrazy utěsnil kosky polystyrenu,který přilepím do otvoru akryltmelem.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]