Nejste přihlášen/a.
dobry den koupil jsem nemovitost a chtel jsem se zeptat za jak dlouho se muže zrušit smlouva i kdyz jsem ji už podepsal nějaka lhuta tam asi je, jestly mesic nebo dva mesice nemužu to najit.
Nejsem právník a snažila jsem se na netu najít nějaké odkazy na NOZ,kde se toto upravovalo,ale jelikož jste neuvedl konkrétní věci, bylo by asi dobré poradit se s právníkem.Odstoupení od sml. v případě nemovitosti bude asi velmi složité,záleží na důvodech (např.závady, se kterými jste nebyl seznámen apod.)
Dobrý den,
záleží na tom zda již byla smlouva podána na katastr nemovitostí či je již v katastru nemovitostí vložena. Pokud ještě nebyla na katastr nemovitostí vložena záleží na podmínkách smlouvy přesněji na ustanovení o odstoupení od smlouvy, pokud toto ustanovení ve smlouvě není záleží pouze na domluvě s prodávajícím, lhůta žádná neexistuje a podpisem smlouvy jste vázán právním jednáním. V případě, že již probíhá řízení na katastru nemovitostí a není ukončeno musí podat všichni účastníci zpětvzetí návrhu na vklad. Pokud je řízení na katastru nemovitostí ukončeno a jste již vložen jako nový vlastník nemovité věci pak můžete sepsat s prodávajícím souhlasné prohlášení o odstoupení od smlouvy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.