Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, shánm svářečku nebo i inventor svářecí na elektrodu cena tak do 6000Kč můžu poprosit o nabídky je to na domácí práce (regál,sem tam opravit plotek atd...) Děkuj všem za rady a typy
V dnešní době je na trhu spousta kvalitních invertorů, takže kupovat normální trafo svářečku je nesmysl...
Osobně používám toto a že už se něco navařila. Jen je tedy potřeba si k tomu postavit svoje kabely a pořídit lepší kuklu ale to ostatně ke všem.
Jinak pokud značkovou, tak GAMA 160 je pro domácí vaření hodně dobrá volba.
Já jsem si v době kdy invertory byly hodně trahé koupil trafo-svářečku. Váží asi 35kg, má střídavé výstupní napětí a naučil jsem se s ní celkem dobře svařovat.
Pokud budeš ochoten tahat tak těžký stroj, tak si ji můžeš koupit.
Pokud ale chceš něco přes rameno, tak jedině invertor.
Pro nabídku si zajdi do nejbližšího obchodu se svařovací technikou a nebo obejdi markety. V odborné prodejně ti reknou jaké zkušenosti mají s konkrétními výrobky; v hobby-marketu musíš porovnávat a vybrat sám.
Taky se můžeš začíst do diskuze a zkušeností na www.svarforum.cz
Ahoj. Na to drobné domácí posmrkávání ti může postačovat skoro cokoliv, co se kde nabízí. Hlavně, aby to mělo výkonný chladící větrák. Jak je to bez něj, tak to furt hází do poruchy. Mám přenosnou s větrákem a na vozíku v dílně RTB-3. K plné spokojenosti.
Ty strojky nabízené Requidem jsou určitě dobré. Jen jsou násobně dražší. Ale furt v nějakém tom limitu.
Jak napsali ostatní - na to "sem tam"hledejte levně - bazos.cz/...
Pokud máte možnost 380V a budete svařovat jen v garáži-dílně, stačí trafo.
tatík si nedávno koupil KITin 150+samostmívací kukla KWX 73 - za 6240,-Vč. kukly! - a chválí si ji
V žádném případě ti nedoporučuji trafo, tzn.vařit střídavým proudem.Několik let jsem svařoval v ochranné atmosféře /v práci jako svařeč/. Ale s trafem jsem se dobře svařovat nenaučil. Pokud se jednalo o rovné sváry. paráda, žádný problém. Ale když byly potřeba kouťáky, malér : malevo i napravo byl návar a uprostřed zatečená struska. Bylo třeba vše odbrousit a vařit znovu /někdy i vícekrát/. Hrozná patálie. Nejreději bych si koupil svářečku na ochrannou atmosféru. Místo tohoto postupu se dá použít trubičkový drát / s tavidlem uvnitř /. Ale pro svařování sem tam je to poměrně drahá záležitost. Proto jsem si pořídil trafo s usměrňovačem, abych mohl vařit s bazickými elektrodami. A jsem nadmíru spokoje. Invertor vaří taky bazickými elektrodami, velice pěkně, ale má jednu nevíhodu. Prorože je napájen 220 V a má poměrně velký příkon, musí mít zásuvka poměrně silný jistič. Z vlastní prexe vím, že 16 A stále vepadával.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.