Nejste přihlášen/a.
Prosím,jestli někdo může poradit jak odstanit vteřinové lepidlo s oděvu.Pokud je to vůbec možné.Děkuji Dáša
Dělám modely letadel a s odstraňováním vteřinového lepidla z oděvů mám bohaté zkušenosti. Vteřiňák rozpouští aceton, ale problém je, že ten vezme s sebou většinou i barvu z látky. Ukápnutí na oděv znamenalo pro mě do nedávna zničení oděvu. Až do doby, kdy jsem v Hornbachu koupil přípravek "Loctite, odstraňovač lepidla". Je to takový gel, který se na zatvrdlé lepidlo nanese a nechá se působit tak 8 hodin. Přípravek promění lepidlo taky v gel, který se dá vymýt z látky vodou a mýdlem. Je to jak zázrak, látka zůstane úplně netknutá a místo, kam jste ukápli lepidlo vůbec nepoznáte. Přípravek stál něco přes sto korun.
Snad existuje nějaký odstraňovač těchto lepidel, měli by ho mít v těch kutilských supermarketech. Ale nevím, jestli je vhodný na textil, a jestli je cena přiměřená tomu zachráněnému oděvu
Jestli ne tímhle, tak už asi ničím. Sama jsem jednou ukápla a bylo to navždy. Látka se mi navíc v tom místě zlomila :D
Zkuste perchlorethylen (nechá se koupit v drogerii).Je to ale driák,takže nejprve zkuste někde na kousku,který není vidět, jestli se udrží barva na té tkanině. Vatou malinko nanést a jemně vydrbat. V ideálním případě by se mělo lepidlo jakoby rozdrobit,ale zaručit Vám to nemůžu.Potom ihned látku pořádně vymáchat vodou. Ten perchlor můžete i naředit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.