Nejste přihlášen/a.
Dobry den, potrebuji opravit a zateplit plochou strechu nad schodistem. Stavajici skladba je betonova deska cca. 25 cm a falcovany plech. Soucasny sklon je maly a v nekterych mistech se drzi voda, takze chci udelat novy sklon z tramku, mezi tramky vatu, pak parozabranu, kontralaty, bedneni z desek s cca. 5 cm mezery a na to titanzinkovy plech. Je skladba spravna? Muzu polozit vatu primo na stavajici beton nebo musi byt mezi vatou a betonem vzduchova mezera? Diky za vsechny rady.
Skladba by byla zhruba OK, jen jste zaměnil folii parozábranu: Tu určitě ne, ale difuzní folii musíte použít. Vata přímo na beton, mezi folii a bedněním musí být větší mezera jak 5 cm.
Pak jen detaily práce, abyste neprovedl něco špatně. Jste z Moravy, že použijete desky místo prken?
doplněno 29.09.15 20:34:Abyste dal správně parozábranu, tak tepelný odpor střešní konstrukce rozdělte na 5-6 dílů. Parotěsku můžete umístit pouze za první díl střešní konstrukce. Je to složitější, nežli si myslíte.
Když již uvažujete o alternativě plechu, dejte EPS 100S na střechu, pak geotextílii. Navrch Fatrafol 810.
Viděl jste takové složení střechy?
doplněno 29.09.15 20:50:Takže znovu. Jedna z mnohých možností...
Vatu ve dvou vrstvách položte přímo na beton do roštu z fošen na stojato a křížem. Difuzka. Rošt na odvětrání, asi 8-10 cm. Pak Vaše desky, po našem prkna jako rošt, na to plech.
a nebo další varianta..
doplněno 30.09.15 15:33:doplnění:
Bude ta mezera necemu vadit?
Mezera nebude vadit, ale teplo bude utíkat přes SDK a parotěs nahoru do dutého prostoru..
Proč nezavěsíte profily CD na správnou výšku a nepoložíte vatu na ně?
S tim fatrafolem jsem strechu jeste nevidel. Pri vetrne zime mi v rozich strechy zustavaji zaveje snehu a chodit po fatrafolu kdyz je mraz bych ho asi ponicil, proto ten plech a bedneni. Jen nevim to slozeni, co se muze dotykat, jestli muze byt vata primo na betonu, jestli beton natrit tekutou izolaci a pod. Z 90 % si vse budu delat sam, jen klempir udela esteticke prvky.
Ok, dekuji za radu. Jeste se chci zeptat na jedno zatepleni. Delam podkrovi v celku spicate strese. Vyska hrebene od podlahy je cca. 6 metru. Chci delat i v zime omitky, pricky a pod. Zednik mi radi zateplit vatou klasicky mezi krokve, pak nad klestiny, ktere jsou cca. 4 metry vysoko od podlahy udelat rost a dat taky vatu na hotovo(30-40 cm tloustku-mam jeste starou ale nepouzitou skelnou vatu-ta co krasne kouse). Timto by bylo podkrovi castecne zateplene na prace v zime. Po vyzdeni pricek a udelani omitek bych udelal klasicky rost na SDK. Vysku stropu budeme mit cca. 2,5 metru. A ted mi jde o to, jestli bude problem, kdyz bude sadros, parotes, 1,5 metru vzduch a pak teprve klestiny s vatou. Bude ta mezera necemu vadit?
Mám starou kousavou vatu (nepouzitou, stale zabalenou v igelitu) a potřebuji ji nekde utopit. Je škoda ji vyhodit. Toto mi navrhl zednik, aby se dalo pracovat i v zime. ze spodu kleštin udelam rošt, mezi klestiny (vyska 25cm.) nacpu vatu, z horní casti jen fosny na pripadnou chůzi. Po dokonceni omitek a přiček rošt na SDK a něj vatu dle financnich možnosti (asi 20cm tlouštky). Ted jsem to přesně měril, na fotce je poslední šár z palenych cihel vzdalen 70 cm od spodní hrany kleštin. Tzn. dam 20 vatu a zbyde prostor 50 cm. Bude ta mezera fungovat stejne jako izolant?
Na trámky se vykašlete...
Položte na beton 2 vrstvy EPS (třeba 15+15cm), kde tu druhou vrstvu seříznete do požadovaného spádu,.
Na to pak už jen OSB a pojistnou hydroizoaci a nějakou krytinu
doplněno 29.09.15 20:38:EPS na střechu normálně přilepíte pěnou, druhou vrstvu a osb také...
Kotvení plechu do osb už není problém
doplněno 29.09.15 21:02:Pokud střechu dobře zateplíte, tak není důvod aby tam cokoli kondenzovalo.
Celý beton bude mít stejnou teplotu jako místnost pod ním.
Jen je tedy potřeba vyřešit tepelný most v přechodu strop/stěna
Co s vlhkosti ktera jde z domu ven, nebude to vlhnout? Jak a cim serezat eps, strecha je 4 x4 metry a 5 metru vysoko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.