Nejste přihlášen/a.
chci do systému na topení přidat oběhové čerpadlo...mám vybráno toto:
má funkcic autoadapt, takže ho nemusím nastavovat apod. a ušetří mi i el.energii...
máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
jaký je rozdíl mezi číslem na čerpadle: 25-40 a 25-60?
průtok vody nebo co to znamená?díky za odpovědi
mám samotížný systém...mezi čerpadlem a vrchním radiatorem bude rozdíl tak do 4m...
jinak je jedno jaké to čerpadlo má průměr pro připojení trubky?
topenář mi říkal že budeme napojovat v coulových trubkách až po menší průměry..
tzn. z coulky dá nějakou redukci a může tam napojit čerpaldlo o různém průměru připojení ne?
mám samotížný systém...mezi čerpadlem a vrchním radiatorem bude rozdíl tak do 4m...
- to je zcela nepodstatná informace pro výběr čerpadla nemá žádný význam
jinak je jedno jaké to čerpadlo má průměr pro připojení trubky?
- je to v podstatě jedno..., nicméně čerpadlo Alpha 25-40 má připojení 1 1/2"
Další parametry nutné pro volbu čerpadla jste neuvedl, ale 25-40 by mělo pro Váš účel stačit i s rezervou..
Jinak mne udivuje, že PD nemáte, ale s velkou pravděpodobností zaplatíte několikanásobek ceny co by stál projekt topenářovi např. za zbytečně velké radiátory, zbytečně předimenzované potrubí...atd. Ovšem..to je pouze Vaše věc.
přesně jsem čekal tyhle odpovědi, které tady vždy jsou..každý je chytrý, ale přitom se jedná jen o blbou otázku na výběr čerpadla...pár trubek měním...samotížka by nestačila, tak proto se ptám...čerpadlo si kupuji sám a ptám se jen na recenze, jak jste spokojeni apod.
vaše zkušenosti atd...a hlavně, ať se někdo neurazí
proto díky za odpovědi, ale někdy se asi zbytečně někdo nudíte a řešíte kraviny
Ahoj. A tu rekonstrukci si děláte vlastně proč? Jen aby se něco dělalo? Aby jste byli IN? Že je to dnes moderní, mít ty rozvody ve mědi? Když to funguje, tak proč to měnit? Sousedi si měnili plynový stacionár za závěsný kondenzační se zásobníkem na 50 litrů.Vše ponechali a propojili ten systém s kotlem tou mědí a čerpadlo je v kotli. Nejsou to vyhozené peníze? U celkové rekonstrukce rozvodů a výměny kotle na plyn a nízkoobjemové radiátory, to bych eště pochopil. Ale jen to čerpadlo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.