Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slabý proud teplé vody - proč?

Od: teplavoda odpovědí: 2 změna:

Dobré odpoledne všem,

potřeboval bych poradit s následujícím:

Až doposavaď platilo, že ať už jsem pustil teplou nebo studenou vodu (i na maximum), vždy byl její proud stejné intenzity. Nyní jsem však zjistil z vícerovodovodních baterií napojených na stejný systém, že intenzita proudu studené vody zůstala nezměněna, ovšem pokud přepnu na proud teplé vody (tedy vody, která teče z bojleru), vždy proud zeslábne a teče málo. Také mám za to, že při napouštění této teplé vody něco jakoby v bojleru hučí a že to tak dříve nebylo (nejedná se o hučení způsobené např. ohřevem vody), pokud vodu vypnu, vše samozřejmě ustane.

V čem může být problém? Jedná se např. o nějaký momentální nízký tlak v bojleru nebo ve trubkách? Nebo se jedná o nějakou jinou závadu? Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Typuji ... bojler a hlavně přípojné trubky budou zarostlé vodním kamenem. Do bojleru vede stejný přívod studené vody jako do baterie, její tlak určuje i tlak vody vypouštěné (teplé).

teplavoda
hodnocení

děkuji, poradí někdo ještě, jakým způsobem odstranit po vymontování ohřívače i ten vodní kámen z přívodních trubek? děkuji moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]