Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba dřevěné podlahy

Od: kh* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, chystám se stavět dřevěnou podlahu v místnosti o rozměru 6 x 3,6 m, z modřínových palubek tloušťky 3,7cm. Mám strach z vlhkostní dilatace. Někdo mi říkal, že se mezi palubkymi nechává mezera, tak bych tam dal listové měrky, ale nevím, jak velikou, přirozeně bych chtěl co nejmenší a asi to taky závisí na aktuálních podmínkách. Nemáte s tímto někdo zkušenosti? Dále nevím, jak palubky přišroubovat (do trámů). Viděl jsem video, kde je šroubovali do spár našikmo nad výběžek, ale měli palubky jen asi 2 cm tlusté, tak mám strach, aby nepraskly při montáži, protože jsou některé zkroucené a budou se muset montovat násilně. Nemáte s tímto nějaké zkušenosti? Děkuji za odpověď

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Prolož podlahovky do místnosti, kde se ta podlaha bude dělat. Čím déle tam budou, tím lépe. Jako naprostý minimum, aby to mělo trochu význam jsou dva tři měsíce. Pak se trochu srovná vlhkost s místností.

Montáž začni rovnými palubkami. Udělej tak tři řady z opravdu rovných a pak můžou přijít na řadu i ty zkroucený. Použiješ odřezek jedný palubky, (s výřezem u drážky ve kterým pak palubku přišroubuješ do pera), ten nasadíš na zkroucenou palubku, pak dva tažný klíny a za ně natlučeš kramli. Pak těmi klíny dotáhneš palubku k tý rovný a přišroubuješ do pera.

Není od věci, namazat pera svíčkou, nebo prostě kouskem vosku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]