Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Toaletni papir

Od: kosomak odpovědí: 35 změna:

Ahoj vsichni,

jaky a kde kupujete toaletni papir? Uz nejakou dobu mne silene vytaci, co se tady prodava. Hledal jsem v obchode, vybiral jsem z tech nejdrazsich toaletnich papiru a pokazde, kdyz rolicku stlacim, je mekka a papiru je tam minimum, namotane tak najemno, aby rolicka vypadala velka. S takovou toaletak na zachode moc rychle mizi... Kdyz koupim toaletak v Nemecku, je to uplne jina liga - nahusto namotan, vydrzi dlouho. (A paradoxne levnejsi nez u nas). Vim, ze nas berou takhle na hul se vsim - s jidlem, se spotrebnim zbozim, kozmetikou... Jsme opravdu takove odpadiste zapadu, ktere si nezaslouzi si ani prdel slusne utrit?

Kosomak

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tedy, sorry, ale vaše problémy na mou hlavu :)

Pokud máte rád německý toaleťák, tak ho kupujte např. v DM drogerii. To je německá drogerie... Jedna známá mi říkala, že je na něm závislá, že jiný nechce... Nepochopím, nechci podceňovat vaše starosti s toaleťákem, ale já mám k řešení vážnější problémy :(

kosomak
hodnocení

Zvazte Vyjadreni: "Nepochopím, nechci podceňovat vaše starosti s toaleťákem, ale já mám k řešení vážnější problémy"

Aby jste pochopila:

nedovedete si ani predstavit, jaky muze byt problem, kdyz se naprikald nemuzete vykadit... Co jsou to za priserna muka, se zevnitr rozkladat, umirat... a pak nemoznost s tim nic udelat.. Kdyz Vam nekdo diagnostikuje treba CA tlusteho streva a pod... Pak teprve pochopite, ze Vase "vazne starosti" jsou prd proti tomu, jak uzasne muze je byt zdrav, v klidu se vykadit a komfortne utrit to, k cemu se vsichni obracime zady a s takovym opovrzenim... :)

Pak prijde zjisteni, jak nepodstatne problemy resime a myslime si, jak jsou ty problemy "vazne" ... Zjistime, jak je tento svet smesny.. (vcetne meho toaletaku) hahahaaa *haha*

Jo, jinak diky za typ - do DM se urcite zajdu se podivat .. Ja mam svoji prdelku rad a dopreji ji to lepsi .. :D

Když to napíšete takhle, že máte zdravotní problémy, zní to úplně jinak, než zadání otázky... Takže se omlouvám, a Vaše problémy neznevažuji. V tom případě doporučuji, jak už tu padlo, používat vlhčený toaletní papír - za rozumnou cenu je mají např. v drogeriích Rossman - je to pro dětské prdelky - takže snad bude vyhovovat :) P.S. Prodávají i v krabičkách, takže pak kupujete jen náplně.

honzajm

Ale co má zácpa společného s toaleťákem a jak je rulička stlačitelná? Tlačení ruličky a tlačení při zácpě jsou dvě naprosto, ale opravdu naprosto odlišné věci *ee* - a když to nejde, tak si koupit balonek na klystýr a ředit ...

A nejlepší je ten navoněný toaleťák, akorát nevím proč ... - nebo že by stačilo místo mytí se navonět? *smich*

mariedvorakova

Vážený musela jsem se připojit. To, že je málo toal. papíru, by mě moc nerozčílilo, ale některý je snad na konečník nevhodny. To je moje zjištění.Marie

atj*
hodnocení

2x

No ja si zadek utiram vlhcenyma ubrouskama, vyzkousejte *slunce*

kosomak
hodnocení

Jo jo, ty jsou uzasne .. pravda pravdouci .. :D

Dik

ju*
hodnocení

2x

Ano kosomáku máš pravdu - je heboučký jako peříčko a za komfort se musí zaplatit, uvítal bych kdyby na něm byly vytištěny tváře /chtěljsem napsat držky/ - počínaje eeee / to aby mě pravdoláskaři zase nenapadli / umělcem a konče například krajskými pohůnky, já vím že by to nepomohlo , ale ten pocit...by byl k nezaplacení, klidně by to mohlo jít napříč celou EU, nebo i jednotlivými státy třeba něměckem...řeckem...či i zámořím

kosomak
hodnocení

*haha**haha*

Kraaaaaasne .. to by slo .. navrhneme nekde jo?

ju*

No napadají mě jedině rusáci ti by tomohli vyrábět - mají pro strach uděláno, jinak celá evropa je vyděšená z anchely, udělat to muslimům to by bylo na válku - u nás asi nikdo všichni jsou vyděšení, ale nápad by to byl skvělej, kupoval bych to po balících...to by bylo rychlo obrátkové zboží, a na kalouska by se nánášel takovej ten jemnej karborundovej brusnej prášek aby lidi věděli o co přišli ...kdyby byl MF

cesmina*
hodnocení

1x

Co jsem si všimla tak v Penny dost lidi kupují takové (většinou jsou) žluté maxi ruličky stojící kolem 10 Kč.Mají celkem tuhý návin.

Jo, Cesmino, ale to je ten nejnekvalitnější toaleťák na trhu. Sice je navinutý pevně a rule je velká, ale abyste se pořádně utřela, tak toho musíte odmotat hafo. Fuj. A papírem si skoro ucpete záchod. Také jsem ho jednou koupila. Pak jsem do něho smrkala, a ani to nešlo dobře. Ale bylo mi to líto vyhodit. Já náhodou otázce rozumím, také mne štve, že tady ani ten blbej toaleťák není kvalitní. Já kupuju třívrstvý, značku Lambi soft. Ten ještě ujde. Ale je trochu dražší. Jenomže ve finále se to pořád vyplatí.

hodnocení

1x
To je zase jednou diskuse o ho... :D
Myslím, že nemám problém s většinou tří vrstvých toaletních papírů. Sice bývají dražší, ale koupím je v akci do zásoby a oproti těm levným tenkým atd, vydrží, nemusí se odmotat tolik, takže se cena vrátí.

sunset*
hodnocení

1x

Jedna hraběcí: v těchto oblastech řeší spoustu problémů instalace bidetového sedátka, naprosto bez chyby, tisíce děkovných dopisů...

Na dotření/osušení žlutej Frotto z Lídla.

72mona3*
hodnocení

0x
Floralys (s obrázkem kačenky) 4 vrstvý - Lidl. Dobré téma ;) Mona
doplněno 28.09.15 22:28: Co používat doma, to je jedna věc, ale v práci... To co tam máme my...to má blíže k původní surovině. Takže už si nosím balíček vlhčených a hned jsem na všechny milejší ;)

nnikdo
hodnocení

0x

Za mně nejlépe vychází žlutý economy, 2vrstvý, 490 útržků, docela měkký, za nějakých necelých 10kč rolička. Někdy bývá v akci i za 8kč. Jo a mají ho v Penny. Občas býval i v Lídlu, ale tam už jsem ho dlouho neviděl.

honzajm

Mívají ho v Albertu v "akci" za 19 (devatenáct) *smich*

dharma
hodnocení

0x
Ja otazce take rozumim, jiz nekolik let mam stejny problem. Ono se zda, ze je to blbost, ale…ten ridce namotany papir tedy dost leze do penez a ve finale kdyz si spoctu, kolik korun mesicne vyhodim do zachodu:) ale zpet k dotazu. Kupuji v Makru ten uplne obycejny, jednovrstvy v tech velkych rolich. Ale musi se davat pozor, aby se ho do WC nehodilo moc najednou, jinak se spatne splachuje. Coz ted se tremi malymi detmi budu muset prehodnotit, tam staci mala chvilka nepozornosti a taham z misy pul role…

buss
hodnocení

0x

Pořiďte si BIDET! To jsou trendy!

72mona3*
To není rada pro každého. Pokud bych já chtěla bidet, musela bych ho mít na chodbě :) jinde prostě místo není. Tak budu muset zůstat u toaletního papíru... Mona
doplněno 27.09.15 22:39: @ju - skvělá rada. Když nevím, že něco existuje, tak si to nemohu pořídit. Za radu vám dávám bod. Za tu "blbost" bych přidala pár facek. Mona
ju*

Blbost existují nástavce na toaletu a funguje to...

atj*

No stari rodice ten bidet maji, v koupelne naproti mistnosti se zachodem cca 4metry od zachodu prez chodbu. Kdyz jsem jeste bydlival s nimi, tak ten bidet jsem vyuzil tak 3x za cely zivot tam. Pokud neni ten bidet soucasti te toalety tak je podle me k nicemu a slouzil pouze jako "druhy wc" kdyz byla nouze.

andri*
hodnocení

0x
Kdyz uz to tu berete srandovne tak pridam radu :) holte si zadnici.No ne vazne:D usetrite na toaletaku,pač ho tolik nebudete po zadku smidlat.Jedno utreni a hotovo.
doplněno 27.09.15 22:33: Videla jsem i zachod na nasteve ktery bidet taky vyresil.Mala sprcha s umyvadlem na odlozeni.Neumim si predstavit ze si sprchuji zadel na wc.
honzajm

To už je lepší bulimie a zadek nepoužívat, jen slavnostně, při nějakém výročí, když se rodina sejde *smich*

hodnocení

0x

Verománu (a také filmu) "KRÁL KRYSA" neměli papír prakticky vůbec a tak používali vodu z potoka.

pee*
hodnocení

0x

My používáme vlhčené kapesníčky :) Dřít si zadek suchým papírem *bzum*

hodnocení

0x

Prohlídnul jsem si toaleťák u známých v Kalifornii a zjistil jsem, že je jinak konstruovaný než u nás. Je velmi podobný našim 3- a 4-vrstvým kapesníčkům.

hodnocení

0x

Kupujem v METRO.Predávajú tam rolky priemeru asi tak 30cm.Je to určené pre reštauračné zariadenia a hotely.Jedna stojí asi tak 2 eura.Vzdrží štandardne asi 1 mesiac (4-členná rodina) podľa toho ako sa zdržujeme doma.Je to tvrdý návin.Nie ako tie z DM kde sa dá pozerať medzi závity.

ju*

jakodítě si pamatuji jak v sovětském svazu / 68 / na krymu jsem blil jako šakal na tureckých záchodech - kde házeli použitý papír před sebe do drátěného koše, ani moře nepřebilo tento zážitek.

Ale jinak použití papíru dodnes nefunguje v indii a zemích / některých /do kterých se rozšířil islám a tento ukon činí levou rukou která je pro ně nečistá...

culdabulda1*
hodnocení

0x

- co blbnete - pokud vím - toaleťáků je po kaufících (v Česku) - spousta - stačí si vybrat ! Copak to máte za zadnici, že Vám žádnej nevyhovuje?

doplněno 18.10.15 10:31:

- já tedy používám ten nejlevnější toaleťák - rolička za 2.50 Kč v Kaufíku, nebo 8 roliček za dvacku v Tescu - vícevrstvé a navoněné mi ani nevyhovují. Po použití toalety se ale vždy umyju - pokud je to samozřejmě technicky možné, takže žádný problém. Taky jsou dobré normální ubrousky 100 ks za 9.90 v Kauflandu, nebo v Tescu.

honzajm
hodnocení

0x

Neutírat, nechat zaschnout, pak olámat, odrolit - je to pak současně i depilace těch míst *smich* a za ušetřené peníze si koupit voňavku, ta neškrábe :-P

broucek
hodnocení

0x

Zdravím,

sice úsměvná otázka, leč, pokud se nad ní člověk zamyslí... Co se nákupů v Německu týče, bohužel musím souhlasit, pokud jste zvyklý na německou kvalitu a máte to do Němec kousek, nakupujte tam. My jezdíme ca 4x do roka...a proč? Kupte dětem třeba kakao nesquick v Čechách (to vypadá spíš, jako granko a kolikrát nejde vybrat, pokud se děti pobrindají) a nebo kupte tu samou značku v Německu - jemný prášek, kterého dáte rovnou lžičku, oproti dvoum v Čechách koupeného a máte lahodný nápoj a ne jen trochu zabarvené sladké mléko... Nutella v Čechách vyrobená v Maďarsku po čtrnácti dnech začne "vysychat", tvrdnout, ta Německá je i po měsíci řídká, krásně mazací a to vůbec nemluvím o chuti. Haribo medvídci - německé - každá barva jiná chuť, krásně měkké, šťavnaté, ty maďarské u nás - tuhé, skoro všechny téměř stejnou chuť...a tak dále, a tak dále.

Pokud se vrátím k Vaší otázce toaletního papíru, respektive k odpovědím... Nejsem zdravotník, nepovažuji se za úzkostlivou matku, ale... Barvené a navíc navoněné toaletní papíry mohou způsobovat zdravotní potíže, to si někde i vygooglíte. Parfemace a užívaná barviva se mohou dostat do těla a způsobit mykózy a pod. Toto bývá spíš problém u žen, ale... A vlhčené ubrousky? Jo, skvělý vynález, stejně jako pampersky, pro pohodlí u dětí a ušetření práce matek... Na druhou stranu, přemýšleli jste někdy, co se s oním ubrouskem stane po spláchnutí? Dejte si do kbelíků s vodou toaletní papír (stačí nepoužitý) a do druhého vlhčený ubrousek. Druhý den zkuste obsahem zamíchat. Co to je za pokus? Papír se rozloží,ale vlhčený ubrousek zůstane vcelku! Z toho plyne, že se jen tak nerozloží! Pokud máte vlastní čističku, pak vás v blízké době čeká čistění koše v čističce, doufám, že to nečtete u oběda. Pokud máte to štěstí, že jste napojeni na čističku obecní, můžete si na chvíli oddychnout, ale pak vás nesmí překvapit, až se z obecní čističky potáhne smrdutý závan a posléze bude vyhlášena odstávka...

Praktickým a levnějším řešením pak je tedy bidet, pokud se na něj při stavbě nepamatovalo, pak bidetové prkénko...

Toť jeden z názorů

koko*
hodnocení

0x

Hlupáci mají posměšné řeči ale tohoto vychytralého jevu,kterým z nás dělá hlupáky verbež z řad obchodníků a šamonáku jsem si všiml už dávno.Je to tak.Je to samý podvod,na kterým si mizerové obchodníci a řetězce mastí kapsu.Na roličce je pár metrů účelově namotaného co nejvíce nadýchaného papíru,aby to zdánlivě vypadalo,že je ho tam hodně.A přitom je to pár metrů.Osobně chodím nakupovat proto papír do Makra,kde se občas něco naskytne lepšího.Nejlepší je ten jednovrstvý,ale i ten různých kvalitách.Je bud silný nebo tak jiný slabý,že si ho protrhnete při utírání

doplněno 18.10.15 12:15:

Proč asi skopčáci všechny výrobky,které k nám dováží,mají návod,popis výrobku psaný jen v řečích východní Evropy?Hlavně spotřebí zboží,potraviny?Nikdy jsem neviděl ho psaný v řečích západní Evropy.Protože do východní Evropy vyváží jen podřadné zboží.Do uápadní Evropy jde jiná kvalita a balení.

honzajm

Nejvíc takto šizený papír je ten pravidelně "tečkovaný" - takové ty malé jako vpichy - tím se vytvoří hrbolky, které v ploše a v návinu působí jako silnější papír, nebo že je ho víc než je skutečnost. Tečkovaný papír nebrat. A je logické, že při stejném průměru role čím více vrstvý papír je, tím je ho tam méně. Počet vrstev je jen reklamní trik, který vás chce ošálit tvrzením - čím více vrstev, tím lepší (něco jako u vietnamců - "čím víc proužek, tím víc Addidas" ).

rasekvasek*
hodnocení

0x

Jakuž se tu psalo,Economy z Penny za 9,90, výrobce je Tento Žilina,takže slušná kvalita.Z těch levných z Kaufu si tak akorát zadřete třísku do pr..le,a jednovrstvý Jumbo z Makra je jak prkno,krásně si s tím ucpete odpad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]