Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny zdejší chytré hlavy. Právě vstoupil v platnost požadavek EU na vlastnosti plyn.kotlů. V určité budoucnosti mne výměna kotle čeká - mám totiž v RD stařičký Viadrus G21H. Když se tak dívám na ty nové požadavky, vypadá to pomalu na přestavbu baráku kvůli kotli. Dokonce mne zoufale napadlo nadradit plyn elektřinou. Má někdo rozumný návod, jak vytápění vyřešit a neutopit se v tom? Poznámka: nejde mi o to, za kolik století se mi to začně rentovat, jde mi spíš o okamžité náklady. Pochopitelně bych ale nechtěla zmrznout, to by byla ironie osudu, když máme to globální oteplování, že. Děkuji za vaše cenné názory a přeji vám krásný den. Egret
Tepelná čerpadla mě už dlouho přitahují . Co o nich víte? U mě by možná příchízelo do úvahy země-voda s plošným kolektorem. Ale nevím, zda mám tak velkou peněženku. E
Tak to máte už dobrého dědečka-30 let?Na EU se vyse... kupte zase plynový dle parametrů domu.Plyn je stále levnější jak ekektrika a ty okamžité náklady budou +- stejné(20 000 kotel+úpravy)
Dědouš je to skvělý, stále při síle 20t by bylo za kotel levnější-nevyhovující předpisu, brzy již ani nepovolený k prodeji. Zdá se, že 45 by bylo za kotel, jaký mý být - kondenzační
, který by jistě vyžadoval i úpravu celého systému...ani nevím, jak rozsáhlou
((.
Wow, tak dík za link - zatím jsem to sama nevyhledávala a bylo to spíš co jsem kde šíleného zaslechla. Potřebuji to pro domeček, přízemí + podkroví, celkem cca 250 m3. A co přípdaná úprava toplného systému - asi je nutná(?). A komína? Kondenzát, odvod...
Turbokotle kombinované s ohřevem TUV, do 30kW výkonu mají výjimku. Vždyť ten ohřev TUV nemusíte mít ani zapojený, hi. Navíc do zemí mimo EU se kotle dál budou dodávat. Myslím, že pokvete černý dovoz. Taková "kotlová"prohibice.
doplněno 28.09.15 19:40:Tady jsou podrobnosti. cstz.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.