Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojler kape

Od: suzymon® odpovědí: 11 změna:

Zdravím. Dnes jsem začala podzimní úklid v letní kuchyni a najednou jsem si všimla, že je koberec úplně promočený a všechno kolem trubek od kotle také. Tak jsem odmotala všechny ty izolační hadrové pásky a hledala odkud. Nikde nic. A najednou zezhora začala kapat silně voda. Vzpoměla jsem si, že když mi tady ten bojler jednou opravovali, tak mi řekli, abych tam měla pořád kyblík, že to tam musí odkapávat. Po čase jsem na to zapomněla, protože se mi zdálo, že už to nekape. No ono to totiž kape pouze když se bojler sepne a nahřívá vodu. Jenomže toho jsem si všimla až dnes. Teď mi tady měnili vodu za městskou, dříve jsem měla vodu ze studny, přes domácí vodárnu. Je možné, že tlak vody je nyní jiný, silnější a že to kape víc než předtím? Nechápu, jak jsem bez toho kyblíku mohla být dobré tři roky a bylo sucho a teď, během 14ti dnů taková spoušť. Posílám foto, odkud to kape. Všechno jsem vytřela, koberce vyhodila, usušila a dala zase ten kyblík. Uvidím ráno, jestli bude podlaha suchá. Mám obavy, že budu muset kupovat nový bojler. Díky za vysvětlení.

Bojler kape

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Szymon klídek, máte pravděpodobně v řáddu vyšší tlak než z domácí vodárny a tak při ohřevu vody to bude odkapávat. Také může být smítko ve ventilu.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, na fotce je pojišťovací ventil ("pojišťovák") a ten odkapávat může. Já jsem měl u něho hadičku a ta šla do přepadu vany, tak jsem se o to nemusel starat. Navlékněte také hadičku a odveďte vodu mimo kuchyň. Bojler je v pořádku. Zdravím!

doplněno 26.09.15 19:22:

No, je to docela luxus provozovat ten bojler neustále, protože si bere proud při tom dohřívání. Ale, když ho zcela vypnete, tak v zimě zamrzne a praskne. Tak, vypínat v létě a v zimě pouze minimální (nezámrznou) teplotu, protože vypouštět ho asi nebudete.

Tu hadičku můžete strčit do dřezu nebo otvorem mimo tu letní kuchyň, ať si odkapává.

A nemusíte se starat o nějakou nádobu na jímání vody.

doplněno 26.09.15 20:37:

suzymon - ta hadička pro ventilek je moc slabá. Musíte mít silnější (odhadem průměr 1 cm).

Zkuste se poptat v nějakém hobby marketu nebo železářství. Ovšem, přívod hadičkou do kbelíku moc neřeší. To tam není nějaký odpad? Nebo oknem ven a nechat vsakovat do zahrady? No, Vy to nějak vyřešíte.

hodnocení

1x

Dobrý den.Já to mám přesně jako Ben.Mám tam hadičku a ani nevím jestli to občas ukápne.Pokud ano,jde to do vany.Při zahřívání je větší tlak.A stejně to mám v kotelně u plynového kotle.Tam hadička vede do misky,ale ještě jsem v ní nikdy nenašel vodu ani vlhkost.

hodnocení

1x

..přetlakový ventil-musí tam být aby se Vám bojler při nahřívání teplé vody neroztrhl,ventil se dodává s novým bojlerem-taky záleží podle tloušťky plechu bojleru jak se to těleso/bojleru/ při nahřívání rozpíná a pak to kape více či méně,taky to kapání samozřejmě záleží i na odběru teplé vody...taky mne to štvalo to věčné vylévání,sem tam jsem na to zapomněl a pak vytíral...ještě že je ve sklepě...vyřešil jsem to nasunutím plastové hadičky na ten vývod ze kterého kape voda a druhý konec je vedle v mistnosti ve sprchovacím koutě,kde je odtokový kanálek-samozřejmě délku a trasu hadičky jsem volil tak ať je co nejmiň vidět a nepřekáží...ten konec hadičky mám níž jak je ten ventil

hodnocení

Kornel, už nemám body. *nevi* Všichni jste mi moc pomohli. Děkuji. Já mám tu "letní kuchyň" úplně mimo normální obytné prostory. Zvenku se do ní chodí. To s tou hadičkou je dobrý nápad, asi to bude něco jako se kupuje na ventilky ke kolu. Pokusím se sehnat nějaký dlouhý, nebo kde bych to měla koupit? A pak to normálně povedu do většího kyblíku a budu si to pamatovat a vylévat. Chodím tam často i v zimě, mám tam mrazicí pult a tamtudy chodím do sklepa. Teď mne tak napadlo na zimu ten bojler něčím obalit, aby tak rychle nevychládal. V zimě se tam samozřejmě netopí a tak se bude spínat mnohem častěji. nevím, proč ho bývalí majitelé umístili tam. Koupelna je velká, ale já to už předělávat nebudu, to by byla velká investice všechno zase rozkopat. Už toho mám dost.

bruno*

Potvzuji vše, co bylo napsáno přede mnou, jen dodávám, někdy mi z pojišťováku odkapalo i 10 l za dva dny a to bojler (ohřev) ani nebyl zapnutý! Jinak umístění bojleru v nevytápěném prostoru byl dost špatný nápad. Hadička musí být speciální - na příslušný zavit a dá se koupit tam kde mají právě bojlery, vodovodní baterie, sanitární keramiku, apod.

ta hadička ke kolu určitě ne...jak bych to vysvětlil--na ten vývod ze kterého vám kapká ta voda musite nasunout hadičku třeba pruhlednou/silonovou-plastovou/já tam mám nepruhlednou černou plastovou s vnitřním průměrem8 mm-já u mého ventilu mám vývod takový kousek kovové trubičky/ze kterého jde ta voda/no a na ten jsem nasunul tu plast.hadičku kterou jsem předtím namočil do teplé vody/změkne a jde lépe nasunout/tu plast hadičku jsem koupil u nás ve skladě používá se na rozvod tlakového vzduchu u autobusů,nákladnichvozidel a vnitřní pruměry jsou 5.6,8,10mm nebo koupit někde v mototechně ať vám ukáží co mají...třeba silonová polivová hadička ... ale musíte vědět vnitřní průměr té hadičky podle toho vývodu na tom ventilu-musí to jít nasunout opravdu hodně těsně -nesmí to spadnout -popřípadě ji kousek vést a přichytit k trubce...jinak budete zase vytírat...je špatné že tam nemáte to kde pouštět..mi to dělalo tak asi 2-4litry denně a prý je to v normě...

hodnocení

Fuj to jsem se lekla. Já mám ten bojler mimo byt, v té letní kuchyni a tam není vana. Dala jsem pod ten ventil kyblík. Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli je normální, když se vůbec neodebírá teplá voda, že se bojler sepne asi tak jednou za hodinu a nahřívá celkem 7 minut. Dnes jsem tam totiž byla mimořádně dlouho kvůli tomu úklidu a tak jsem to pozorovala. Ten bojler je nějaký starý Italský typ, ale šlape už 10 let, jen co ho užívám já. A bývalí majitelé ho měli také už pár let.

doplněno 27.09.15 07:37:

Bene, nejde to. Okno je na druhé straně a navíc je napevno. Nejde otevírat. Fakticky to nijak jinak, než s tou nádobou nejde. Ale ta hadička mi hodně pomůže. Vymyslela jsem, že ji povedu do dvaceti litrového soudku, který postavím jednoduše na zem pod boiler. A jelikož tam mám na zimu kytky, které musím občas zalít, tak to pro mne bude i praktické. :)

Když neodebíráte vodu,tak stejně chladne a potom se dohřívá.My máme noční proud a přestože se teplá voda mnohdy neodebere,tak ráno je sepnutý a dohřívá.Minulý boiler jsme měli 22 let a šel pořád.Vyměnil jsem ho,protože se mi to zdálo prostě už moc.

hodnocení

Tak děkuji za pomoc. právě jsem byla zkontrolovat stav a v kyblíku je opravdu tak půl litru vody. Takže za tu dobu, co mám tu městskou vodu, to musely být opravdu litry vody, které se pomalu vsákli do toho všeho, co bylo kolem a do koberce. Tu hadičku si seženu. Je tam vlastně i ten čudel, je to vidět na fotce, na který má být ta hadička určitě navlečena. To mi ale také mohl ten opravář poradit, nebo rovnou namontovat. On se totiž pod ten čudel i dost těžko ten kyblík dává, vadí tam trubky. A ještě jsem se chtěla opět zeptat. Co si myslíte s tím "zatelením" kotle? Mám v plánu si ušít takový návlek z nějakého prošívaného materiálu, jako jsou zimní bundy. Navlékla bych to na kotel a nahoře a dole, kolem trubek bych to stáhla šňůrkou, nebo gumičkou. Celý kotel by tak byl schovaný. Nebude to vadit? Díky.

doplněno 27.09.15 07:33:

Jéžiši, ZATEPLENÍ ne zatelení...

doplněno 27.09.15 07:42:

A ještě ke všemu hrubka jako prase. Koukám, že tele jsem já. Vsákly. Ne měkké i.

uska*

Obleček na bojler ničemu vadit nebude, ale napřed bojlerj omotejte alobalem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]