Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Při dlouholetém sezení se na určité části linolea "zašpinilo od barevných ponožek".Zkoušel jsem jekékoliv čistící prostředky/Cif,Domestos,Savo aj./a nic.Nenašlo by se ještě něco na vyčištění?Děkuji za rady a návody.
Já si myslím, že když linu dojde horní, velice tenká, ale tvrdá vrstvička, je to smutný příběh. Do měkké části se zapustí úplně všecko a navíc, zůstane tam. Myslím si, že dlouhou, širokou a bystrozrakou skvrnu neodstraníte ničím. Buď lino nové nebo překrýt koberečkem. Po něm ale zase nejezdí kolečka židle a navíc, zanechají na něm důlky, které nejdou vyrovnat a část koberce podivně "zplstnatí".Opravdu je to smutný příběh.
Dobrý den, obávám se, že to zcela vyčistit nepůjde. Pot je agresivní a "zažere" se do lina stejně, jako např. šťáva z ovoce nebo žaludeční šťávy. Možná odstraníte barvu, ale flek už tam zůstane. Možná by pomohlo přebroušení jemným smirkem, ale zůstane matné místo.
Zdravím!
P.S. O těch žaludečních šťávách - když jsem měl pejska, který "vrhnul" na lino, tak to chtělo uklidit okamžitě. Když jsem to zjistil pozdě, tak už zůstal flek.
Spousty skvrn na podlaze, na lince i na prádle mi ostranil Cillit na rez a vodní kámen. Jednou jsem s ním polila skvrnu od zipu od džínsů na triku a odstranilo to i skvrnu od něčeho zapomenutého, která tam již dobu byla. Od té doby neodstranitelné skvrny poleju Cillitem a často se ztratí. Nenaruší povrch a dost skvrn se ztratí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.