Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kryt v pračce

Od: sateli* odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

tak po trampotách s bojlerem přišla právě na řadu pračka.Zřejmě se něco dostalo pod buden a ucpal se odtok,protože voda nevytíká ani do kýblu.Snažím se vyndat ten plastový kryt,ale nejde to,šipka ukazije doleva,buď dělám něco špatně a nebo to fakt nejde vyndat,Na co jsou tam ty 3 otvory?Zkoušela jsem tam dát prsty a zatlačit doleva ve směru šipky.prosím pomozte,:( děkuji.

doplněno 25.09.15 20:01:

Ještě na co je tam ten malý otvor?Že by tam byl šroubek?

Kryt v pračce
Kryt v pračce #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podle druhého obrázku bych chápal, že ve směru šipky doleva se to zamyká, takže otevřít tahem doprava.

doplněno 25.09.15 21:15:

Tím vyčištěním filtru bych samozřejmě začal.

doplněno 28.09.15 16:27:

To jsem rád, že rada pomohla ! Máte štěstí, že se můžete takhle snadno dostat na dno bubnu, to většina pračen nemá. Ty podprsenky s kosticema dokáží v pračce nadělat paseku, pozor na to ! Já je kdysi tahal z nové pračky kleštěmi přes dírku bubnu, ještě že trošku koukaly ven.

sateli*
hodnocení

No jasně a jak je ta malá dírka tak jsem tam zamáčkla šroubovák a šlo to krásně orevřít.Díky,díky moc za radu.Vytáhla jsem z pračky 2 drátky,asi kostice a malý čudlík.Nevím kde se tam vzal.A pračka fachčí dál.Ještě jednou díky.

hodnocení

2x

Vyčistite filter na čerpadle práčky a nerozberajte zbytočne bubon a keď bude upchatá hadica,tak sa ztiahne z čerpadla a vyčistí po zložení krytu pračky,z predu alebo z boku podľa typu práčky.

hodnocení

0x

Sateli, dovolte, abych vám vyjádřila hluboký obdiv. Jste dobrá, lepší, nejlepší! *hej*Klobouk dolů! Já bych se do toho sama nepustila. A to si myslím, že umím opravit a udělat ledacos. *placni*

hodnocení

0x

Sateli, i já jsem byla Vaší zručností ohromena. Ihned jsem šla s baterkou zkoumat buben mé pračky, kdyby se mi něco podobného stalo, abych byla připravena. Ale já vevnitř svého bubnu vůbec žádný šroubek, ani šipku nenašla. Tak mne napadlo, jestli není ta Vaše pračka plněná vrchem. Mohla byste mi odpovědět? Jinak totiž nechápu, jak já bych v případě nutnosti ten svůj buben vyndala. Děkuji Vám moc.

fbiswaz

Zdravim

zrejme to bude pracka plnena vrchem.U pracky bokem to rozdelat nelze aspon co mame

sateli*
hodnocení

Ano,pračka je plnění vrchem.To není šroubek jak jsem si myslela:),je tam nějaká pružinka a ta se zatlačí šroubováčkem,kryt povolil a pak jen lehce jsem zatlačila do prava a bylo to.Když jsou tady tak hodní a obětavý lidé kteří poradí jak na to,tak to jde.Na pračce plněné z boku ten kryt opravdu není.Tedy na těch co jsem měla dříve to nebylo.No buben bych tedy nevyndala.Ve vašem případě vyčistit sítko,na mojí pračce není.

Manžel pracoval na montážích a tak jsem byla stále sama.Občas jsem si musela s něčím poradit.Manžel zemřel a tak co mi zbývá.Spoléhat se na mladý?No to bych se dočkala spíše smrti ,jak se říká:).Dokud je se na koho spolehnout je to fajn.Občas zajde švagr,ale nechce se mi otravovat s každou závadou.Tak napřed nastoupím já,potom rady na internetu a pak buď švagr a nebo opravář.

Ještě jednou moc děkuji za rady.Ať se vám všem daří.:)

Děkuji za odpověď. Ano, já jsem také ihned při tom zkoumání své pračky to sítko vyčistila. Dělám to dost často. Ale kdyby se mi do bubnu dostaly třeba ty dráty z podprdy, tak bych byla v háji.

sateli*
hodnocení

Když jsem měla tu starou tak mi drátky většinou zůstaly v bubnu.S tím jsem problém neměla.

hodnocení

0x

Chválím šikulku a jen malá poznámka. Tohle nouzové šmátrací okénko mají většinou shora plněné pračky proto, že u nich během plnění nebezpečně snadno spadne něco okolo bubnu do vany. U předem plněné to není možné. Tam to dovedou jen kostice, které prolezou otvorem v bubnu. Tam je důležité, když slyším drát brnkající o kov - rychle zastavit a kostici najít, dokud nevyleze z bubnu úplně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]