Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montáž oplechování střechy

Od: macek71® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

poprosil bych o radu,protože tuto informaci neumím najít.Mám u RD stání na auto a chtěl bych ho zastřešit.Vše m je celkem jasné( aspoň doufám ;)),až na oplechování,které bude na stěně domu.Tato stěna je zateplena 15 cm polyš a omítka.Nevím,jak se na tuto stěnu přichytí plech.Jen pro úplnost střecha bude s desek a kan.šindele Iko.Předem děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

oplechování je vlastně plech do vinglu... - spodní část se přišroubuje do střechy, vrchní se jen přiloží ke stěně, nejlépe na "stále živý"silikon.

doplněno 25.09.15 15:38:

tak tak :) pružný :) soudal.cz/...

Já to po 3 letech obešel a dotmelil... přeci jen to mám na jihozápad. Fotka je z netu, moje oplechování bylo "divoké"- podle té nepěkné práce geniálních živnostníků... místy až 1 cm byl plech od zdi.. jak se říkává "hnus velebnosti"- spotřeba silikonu byla velká :(

Ale dnes to je 7 let a stále ok.

Montáž oplechování střechy
hodnocení

Že se přišroubuje chápu,ale s tím silikonem ,to jsem nevědělJeště bych poprosil,co to je živý silikon.Trvale pružný? Dost mě děsí montáž.Stěna nebude rovná,tak mám obavu,jestli to bude po celé ploše držet.Nerad bych,aby tam zatékalo a stěna byla špinavá

hodnocení

To je přesně ono

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj Macku. Chápej, nerad to dělám, ale musím tě vyvést z omylu, že se ti ta zateplená stěna neumaže. Po čase se zapráší a potom na ní začnou žít svým vlastním životem různé mechy a podobná jiná svinstva. Na západní straně mám taky zateplení a jak od tý strany vanou větry a voda bičuje tu zeď, je to na ní už hodně znát. Dneska to je už 15 let, ale prasit se to začalo asi už po 4 letech. Drtivá vapka na to moc není. Asi by bylo nejlepší, aby ten fajnový povrch byl co nejhladší. Aby zachycoval co nejméně nečistot. Nebo, je na to nějaká ochrana?

hodnocení

Tak to chápu,ale nechtěl bych dopadnout,jako soused,který má novou fasádu,na ní dal světlo a číslo baráku a po cca3měsících má černé potečené skvrny.Fasádu má světlou,okrovou.To je fakt hrůza.Taky by mě zajímnalo ,jestli někdo přišel na něco s čím odstranit různý " bordel" s fasády

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma oplechování střechy

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]