Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kupní smlouva byt - prodej rodina

Od: boob odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,

momentálně kupuji byt v OV od svého otce. O bytu vím vše /sám v něm dlouhodobě bydlím/. Pro koupi bytu si vyřizuji hypotéku a na další stání do banky potřebuji donést podepsanou kupní smlouvu na byt. Otec, od kterého byt kupuji bydlí 200km daleko, zítra ráno k němu za tímto účelem jedu a potřebuji vytvořit návrh kupní smlouvy - pro banku.

My jsme již dohodnuti, o bytu vím vše, otci věřím, takže je to jen formalita - potřeboval bych opravdu nějaký jednoduchý vzor /na netu jsem nějaké našel, ale pro můj účel velmi složité a zdlouhavé - díky všem možným úskalým které můžou nastat - což ale v mém případě je naprosto vyloučeno.

Poradíte mi někdo prosím s návrhem kupní smlouvy, jak by to mělo vypadat?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Nevím,zda je výhodné v rodině byt kupovat.Lépe je byt předat darem,bylo by mi líto peněz,o které přijdete s poplatky na hypotéku a za daně,.

JABRAKA

boob
hodnocení

Ony prostředky, které otec prodejem získá použije na koupi bytu v lokalitě, kde nyní bydlí...takže hypotéce se stejně nevyhnu.

albatros498022*
hodnocení

0x

Pokud budete byt kupovat a nemáte obavy, že v budoucnu vzniknou problémy tak napiště kupní smlouvu jednoduchou : kdo prodává, kdo kupuje, o jakou věc se jedná, popis věci / bytu / kupní cena a víc neřeště.

8ker51u
hodnocení

0x

Doporučuji navštívit odborníka. Těch pár korun za sepsání kupní smlouvy se vyplatí investovat.

hodnocení

0x

Tolik milujete stát, že mu darujete daně z prodeje nemovitosti? Domluvte s otcem způsob úhrady, pokud mu budete byt platit, a řešte to jednoduchou darovací smlouvou. Otec Vám byt formálně daruje, na katastru provedete vklad a peníze si předáte. Jednoduché, zákonné, rychlé, bezproblémové.

8ker51u

Je tu jedna zásadní chyba. *hi* On ty peníze nemá. *ee*

hodnocení

0x

Ještě doplňuji: penize.cz/...

www.zbynekmlcoch.cz zde návrhy smluv a spousta jiných potřebností, výborný web MUDr. Mlčocha

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]