Nejste přihlášen/a.
Pokoušel jsem se nalepit Elastodek 50 special dekor pomocí PB hořáku. Jako podklad mám položen Bitagit R13. Asi by bylo nejlepší shlédnout nějakého izolatéra při práci, ale tu možnost teď nemám. Snažil jsem se nahřát tu vrstvu lepenky tak, aby se spálila ta krycí fólie a asfalt ze spojů vytekl, pak byla ale lepenka tak přehřátá, že se na krycí posypovou vrstvu nedalo vstoupit - hrubozrný posyp se zamáčkl do asfaltu a horní ochranná vrstava se tak poškodila. Nemáte nějaké rady?
Máte asi Elastek 50 special dekor, Elastodek je určen pro spodní stavbu, případně spodní pojistnou vrstvu střechy u dvou pásů, na barvě nezáleží, nevím, jakou máte
Hydroizolační pás Bitagit R13 se používá pro doplňkové hydroizolace v konstrukcích budov, např. jako podklad pod šindele a klempířské výrobky, jako separační vrstva a provizorní izolace šikmých střech s prodlouženou životností. Bitagit R13 = DEK R13
pás DEK R13 (Bitagit R13)
POPIS A PARAMETRY
přibít hřebíky, přesahy nelze svařit
Pokud se podíváte na montážní návod krytiny, zde
pak na str.9 je doporučení typu horního i spodního pásu u hydroizolace ze dvou asfaltových pásů.
Hlavním problémem u vás je použití nevhodného sponího pásu (hlavně z hlediska navaření druhé vrstvy, tento pás není na to stavěn. V "Návodu na montáž"je popsán i postup pokládky (str.18), dále teplota pásu memá přesáhnout 190st C, dochází k degradaci a zvlnění pásu, ohřátí musí být intenzívní, ale krátké...atd. Pročtěte návod...
doplněno 24.09.15 13:19:Postupuji tak, že naměřenou a uříznutou délku navinu do poloviny na ocelovou rouru a začínám od středu. Nahřívám, jdu po nahřáté části a nohou postupně kutálím a dotlačuji roli nohou k podkladu. Následně druhou polovinu. používám 10kg láhev, redukční ventil, prodlouženou hadici a podobný hořák.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.