Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepení asfaltových pásů plamenem

Od: sikin® odpovědí: 7 změna:

Pokoušel jsem se nalepit Elastodek 50 special dekor pomocí PB hořáku. Jako podklad mám položen Bitagit R13. Asi by bylo nejlepší shlédnout nějakého izolatéra při práci, ale tu možnost teď nemám. Snažil jsem se nahřát tu vrstvu lepenky tak, aby se spálila ta krycí fólie a asfalt ze spojů vytekl, pak byla ale lepenka tak přehřátá, že se na krycí posypovou vrstvu nedalo vstoupit - hrubozrný posyp se zamáčkl do asfaltu a horní ochranná vrstava se tak poškodila. Nemáte nějaké rady?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

5x

Tu mate navod ;)

Ono ale po nahratem enni treba chodit. Nahriva se co nejkratsi cast

hodnocení

0x

Jestli to vydržíte do úterý a středy, tak bych Vám mohla postup nějak popsat. Přesně tohle mi totiž přijde dělat pokrývačská firma na střechu. Tak bych to buď odkoukla, nebo se jich přímo zeptala s tím, že bych jim řekla s jakou lepenkou pracujete.

hodnocení

To byste byla hodná. Díky.

24.09.15 10:20

Není zač. *placni*

hodnocení

0x

Máte asi Elastek 50 special dekor, Elastodek je určen pro spodní stavbu, případně spodní pojistnou vrstvu střechy u dvou pásů, na barvě nezáleží, nevím, jakou máte

dek.cz/...

Hydroizolační pás Bitagit R13 se používá pro doplňkové hydroizolace v konstrukcích budov, např. jako podklad pod šindele a klempířské výrobky, jako separační vrstva a provizorní izolace šikmých střech s prodlouženou životností. Bitagit R13 = DEK R13

dek.cz/...

pás DEK R13 (Bitagit R13)

POPIS A PARAMETRY

přibít hřebíky, přesahy nelze svařit

Pokud se podíváte na montážní návod krytiny, zde

dek.cz/...

pak na str.9 je doporučení typu horního i spodního pásu u hydroizolace ze dvou asfaltových pásů.

Hlavním problémem u vás je použití nevhodného sponího pásu (hlavně z hlediska navaření druhé vrstvy, tento pás není na to stavěn. V "Návodu na montáž"je popsán i postup pokládky (str.18), dále teplota pásu memá přesáhnout 190st C, dochází k degradaci a zvlnění pásu, ohřátí musí být intenzívní, ale krátké...atd. Pročtěte návod...

doplněno 24.09.15 13:19:

Postupuji tak, že naměřenou a uříznutou délku navinu do poloviny na ocelovou rouru a začínám od středu. Nahřívám, jdu po nahřáté části a nohou postupně kutálím a dotlačuji roli nohou k podkladu. Následně druhou polovinu. používám 10kg láhev, redukční ventil, prodlouženou hadici a podobný hořák.

aukro.cz/...

hodnocení

Mám Elastodek ne Elastek a ten je určen na vrchní vrstva střešního pláště. Jinak o skladbu mi ani tak nešlo, jde o zastřešení šopy, tam na tom zas tak nesejde. Spíše jsem chtěl dozvědět nějaké tipy a zkušenosti z pokládky. Stejně díky.

stirecek*
hodnocení

0x
Delal jsem to před 14 dny. Nejprve si pás rozložite tak, jak má být. Pak zase smotate zpět, zhruba půl metru necháte odmotane a zatížit konec, aby se nepohnul. Poté nahrivate a odmotavate hákem nebo někým kdo je při ruce. Na pás šlapat nebudede. AZ to nahrejete do konce vrátíte se na začátek a dodelate toho půl metru. Žádná věda, ale lépe je to dělat ve dvou. Za tři hodinky byla garáž hotová, 30 m2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma bitagit
Otázky na téma elastodek

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]