Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava rolety

Od: eviik* odpovědí: 6 změna:

Ahojky,mám starou látkovou roletu,která je navinutá na dřevěné tyči.Na jejím konci z obou stran jsou čudlíky,jedním se natahuje síla stahování rolety a druhý je jen na uchycení - a ten zrovna vypadl.Nevím,zda je ten vnitřek propojen,nebo stačí z té strany jen natlouci nějaký jiný.Věděl by někdo jak na to? Díky moc,Eva

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

4x

Zdravím,
obávám se, že ten čep nevypadl, ale prostě se o hranu toho plechu, ve kterém se otáčí, uřízl (aspoň tak se mi to kdysi u rolet stalo). Oprava celkem jednoduchá - vytáhnout zbytek čepu z dřevěné tyče, koupit nový čep a do tyče ho zatlouct. Pokud se vám nepovede koupit nový čep, stačí i kus kulatiny správného průměru nebo silnější uříznutý kus hřebíku.
Jinak tato strana rolety s vnitřkem propojená není, propojená je ta s tím placatým čepem na druhé straně (tam ten čep je v pružině, které se natahuje).

wladi*

Já používám místo běžného hřebíku hřebík nastřelovací, tedy ocelový, ten vydrží leta.

tomas11*
hodnocení

2x

ne není propojen , můžete tam natlouci vhodný hřeb neb podobně.

doplněno 24.09.15 11:13:

na té straně se dá roleta zkracovat pokud třeba někam potřebujete kratší.

mkat*
hodnocení

0x

Ja som na to používal kusok elektrody na zváranie,vhodného priemeru.(tuším o primere 4 mm)Jednu stranu som zabrúsil do špicata, a skrátil na potrebnú dlžku. Potom som Starý kus vytiahol a zatlkol som nový.Počas veľkej núdze som ta zaskrutkoval skrutku do dreva.Pototm som hlavičku odstrihol,alebo odrezal.

beri49*
hodnocení

0x

A aby se vám ten čep v budoucnu znovu neuřízl, přišroubovala se do toho držáku ve zdi (po zvětšení průměru díry) elektrotechnická zdířka, která sloužila jako ložisko.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tyhle součástky mají ve svých dílnách většinou čalouníci. Ten hřeb s vylisovalou podložkou stojí pár korun. Taky jsem vyztužoval ty plechové držáky s kulatými dírami. Aby se ty hřeby tak rychle neobrušovaly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]