Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit kabelu pevné telefonní linky

Od: jardas* odpovědí: 16 změna:

Koupili jsme rodinný domek, na který vede kabel pevné telefonní linky, kterou nevyužíváme. Kabel hyzdí vzhled domu a navíc nám překáží v plánovaném zateplování fasády. Navštívil jsem i prodejnu O2, které přípojka patří, ovšem dočkal jsem se pouze vyhýbavých odpovědí a celé řadě dalších nabídek na služby O2. Na jejich stránkách jsem se konkrétně k žádné emailové adrese nedobral. Mohu kabel z našeho domu odstranit sám a smotat a přidrátovat k dřevěnému sloupu u silnice, z kterého byl veden?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

4x

Z paxe - nic bych nehlásila, kábel smotala a pověsila jim na sloup. Pokud nahlásíte, tak buď nepovolí a nebo budete čekat a dopisovat si víc jak půl roku.

Potvrzuji. Měli jsme na baráku podvojku. Při rekonstrukci střechy jsme si nechali jen "náš" kabel a druhý kabel podvojky jsme omotali okolo sloupu. Už je to tak 8 let a nikomu to nevadí.

dejv111*
hodnocení

2x

Dobrý den,

použijte tento formulář.

cetin.cz/...

Mně zdarma přijeli i v mé nepřítomnosti kabel odstranit z fasády a nic jsem neplatil. Řešil jsem to letos v létě. Technik od nich Vám pravděpodobně zavolá a dohodnete se na bližších detailech.

hodnocení

1x

Já se stavil na O2, sdělil jsem jim požadavek, na zjištění stavu kabelů, ozval se mi montér od jimi objednané firmy. Vše jsme si vyjasnili, sami na své náklady vše odstranili.

Jak jednoduché a 2x vyzkoušené.

doplněno 22.09.15 07:08:

Já fakt nic neplatil, a měl jsem to na dvou nemovitostech.

hodnocení

1x

Ale Vy přeci o nějakým kabelu vůbec nic nevíte. Když jste ten barák kupovali žádný tam nebyl.

hahanaj*
hodnocení

0x

zavolala bych na bezplatnou linku 800 020 202 a tam jim oznámila, že kabel smotáte a zavesíte mimo váš dům nebo a´t si ho přijdou odstranit

hodnocení

0x

nebo zajít na telekom či jak se to dnes jmenuje!

já to ucvaka pověsil na sloup,když přišly řek jsem žě se vytrhla ta skoba ve zdi,

lidus*

Zavolejte na telekom, poradí.

majsterjoe*

Jmenuje se to o2 a tazatel uz byl osobne na prodejne.

kupr
hodnocení

0x

Já jsem kdysi před asi +/- 10 léty kdy jsem zrušil pevnou linku chtěl aby mi zrušili i kabel který vede k mému domu. Řekli mi tenkrát, že ty kable neruší, ale kdybych to chtěl zrušit tak by mi to zrušili, ale za poplatek. Ten kabel mi nijak nepřekáží a tak jsem to nechal tak a mám ho dodnes.

Nevím jak je to nyní, ale předpokládám, že ten kabel je majetkem O2 a jeho zrušení majitelem domu bez jejích povolení, smotání a přivazání ke sloupu, tak jak to tu někteří píšou by mohlo být považované jako neoprávněný zásah do jejích majetku nebo poškozování cizí věci a za to by mohl být i nějaký postich. To, že jich to asi nezajímá a nezabývaji se tím nemusí znamenat, že někdy někde někoho napadne zjišťovat kdo to odpojil a jestli měl na to od O2 povoleni.

" Utrhnul to vítr."... Kdo mi dokáže, že to tak nebylo?

Podle toho jak to bylo přiděláno u nás, by to bylo dost dobře možné.

" Tak jsem to jen smotal, aby se to tu neválelo."

doplněno 22.09.15 01:08:

Jinak tady je oficiální postup. Za 600-1200kč to rádi odstraní.

kupr

pepr: Nikdy nemůžeš vědět jak iniciatívní máš sousedy a že někdo z ních na dotaz někoho z O2 jim řekne např., že "On si to odpojil sám a přidělal to k tomu sloupu. Viděl jsem ho jak to dělal". Přitom si ten soused ani nemusí uvědomit, že tě tím udává a může ti za to hrozit nějaký postih. V tom "oficiálním" postupu (diskuzi) jsem vyčetl mj., že "V případě že by kabel ohrožoval bezpečnost lidí nebo pokud by hrozilo vytžení držáků pak by se odpojení řešilo jako Poruchová událost a odpojení by bylo zdrama. " a proto je otázkou jestli jsi neměl povinnost to nahlásit pokud hrozilo utrhnuti a nebo i to, že to podle tvého tvrzení vítr utrhnul, aby si to přišli uklidit.

uska*

kupr - pokud nejsi klientem O2, tak máš smůlu a poruchu nenahlásíš. Budou si tě přehazovat do nekonečna a stejně nic nevyřeší. Vlastní zkušenost. Dva roky mají na sloupě smotané lano a nikomu to nevadí.

kupr

Nikomu to prozatím nevadí, ale můžou zaměstnat někoho komu to může začít vadit. Může se začít zajímat kdo tam to smotané lano (kabel) na ten sloup zavěsil a proč, kde to vedlo (podle plánu by to snad neměl být problém zjistit). Kdysi v práci revizákům některé věci vůbec nevadily, že nejsou tak jak by podle předpisů měly být když se jednalo o nedůležité maličkosti. Teprve až revizáka začal dělat jiný člověk takdo závad zapisoval každou drobnou mališkost a muselo se to opravit, předělat, dodělat atp. a něco podobného může nastat i ohledně toho kabelu od O2. Tím ale netvrdím, že to určitě nastane.

mkat*
hodnocení

0x

Myslím si ,že ty ako majiteľ domu máš tiež nejaké práva.Pokial nie si ich zákazník ,tak prečo by niečo cudzie malo zavadzať na tvojom majetku?A pokiaľ by sa bránili,s odstránením káblu, tak si žiadaj od spoločnosti ktorej kabel patrí, nejaké nájomné že ten kábel tam budú mať.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]