Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak je to s daní při prodeji nemovitosti RD. Nemovitost jsem koupil před rokem, ale vzhledem k osobním problémů jsem nucen jí prodat. Kamarád mi řekl, že pokuď budu prodávat nemovitost do 5ti let od její koupě, pak budu plati 15% daň z rozdílu pořizovací ceny/prodejní ceny. Má pravdu?
Jirka
Dobrý den, ano, je to "jen" zdanění toho rozdílu. A také musí někdo zaplatit daň z nabytí nemovité věci (dříve daň z převodu nemovitosti) - a to lze dohodnout v kupní smlouvě.
Zdravím!
doplněno 21.09.15 10:04:Nemáte zač. Ještě se zeptejte na F.Ú. - snad je nějaká možnost, jak tu daň z přijmu (z toho rozdílu) neplatit. Musí se prokázat, že jste ty peníze z prodeje RD zase investoval do nákupu jiné nemovitosti. Ovšem, více o tom nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.