Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace balkonu pomocí nátěru

Od: morpheus* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, potřebuju izolovat balkon, aby mi do něj nezatékalo.

Narazil jsem na barvy od společnosti SIKA, konkrétně transparentní chemieshop.cz/... a nebo barevný chemieshop.cz/...

Barvy jsou to extrémě drahé, navíc ještě penetrace... Takže by mě zajímalo, jestli s tím, nebo s něčím podobným nemá někdo zkušenosti. Víc by se mi líbila ta transparentní, mám hezkou dlažbu.

Díky za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pro tento účel nelépe vyhovují tak zvané tekuté lepenky od růzuných výrobců.

Na př: denbraven.cz/...

JABRAKA

morpheus*
hodnocení

To je nějaké podezřele levné. Jakou to má barvu a lze to použít jako vrchní nátěr?

jabraka*

Použije se to spíše pod dlažbu,aby mepropouštěla.

JB

morpheus*
hodnocení

No, já už dlažbu mám a zatím drží dobře, takže je to škoda bourat, ale spárami, nebo přímo tou dlažbou tam prosakuje voda. Takže to chci něčím natřít. Klasickej Betex mi na to přijde moc obyčejnej, to nevím, jestli by stačilo.

hodnocení

0x

mám balkon již někok let natřený Sikafloorem (předtím tam byl jen beton, který praskal a drolil se, i když to bylo natřeno nějaku barvou na beton) a je to super věc, pěkně to vše zatáhne (tuším, že se dělají 2 nátěry) a vlhko nepropustí, po letech žádné známky poškození, ani praskliny - je asi dost elastický vzhledem k teplotním výkyvům, těch peněz nelituji

ten rozdrolený beton jsem trochu vyspravil betonovým potěrem, nechal vyschnout a nato natřel ten Sikafloor

morpheus*

Díky za info.

Asi to vezm utím Sicalasticem, který je transparentní, je mi škoda té dlažby, snad to bude mít stejné vlastnosti. Zatím je to ok, dlažba drží dobře, ale zespodu je balkon věčně mokrý, takže je nejvyšší čas na záchranu.

není zač,

uvidíte, že bude konec průsakům, a to, že se dlažba trošku "ztratí", na to nedbejte, důležitější je funkčnost

morpheus*

Že se ztratí mi vůbec nevadí, jde spíš o tu barvu, přece jen, dlažba má vzor a když bych to vzal šedou/béžovou barvou, tak tu bude trochu nevzhledné, je to u vchodu ve spojení se schodištěm, takže je na to docela vidět. Ale kdyby nešlo jinak, vzal bych to i s tou barevnou, ale ze Sika mi teď napsali, že pokud napenetruju Sikafloor-169, tak lze na něj aplikovat i ten transparentní Sikalastic. Ono se má penetrovat i pod Sikafloor, takže je to jedno, akorát jsou to další 2000 navrch.

Taky jste to penetroval?

už si nevzpomínám, zda jsem penetroval, je to už pár let. Jinak já jsem problém s průsakem vlhkosti skrz balkon neměl - pod tím betonem je IPA, spíš jsem potřeboval tam dát nahoru něco, co by to celé zpevnilo a zabránilo dalšímu rozrušování betonu

pokud výrobce říká penetrovat, tak asi ano, aby se to na té dlažbě dobře chytlo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]