Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak seřídit doraz plast. oken?

Od: dolnyy* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám v bytě plastová okna, nevím však jaké značky. V bytě se mi zdá, že je slyšet hluk z venku.

Nejde nějak seřídit doraz plastových oken, nebo je to od výroby nastavené?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

scv®
hodnocení

4x

Podívejte se na Návod na seřízení oken a dveří zde. Je tam pěkně popsané kde s čím hnout. Napřed bych zkusil trochu přítáhnout celá křídla - obr. č. 6 (není potřeba speciální klíč, kombinačkami to jde také).

hodnocení

3x

Seřídit se to, pochopitelně, dá. Tím ovšem netvrdím, že to někdo dokáže perfektně - plasťáky obecně mají tu nectnost, že silně tepelně dilatují, takže jsem už zažil vícero oken, kterými za mrazu regulérně táhlo, anžto se ohýbaly u pantů a neměly tam zapadací kámen.

dolnyy*
hodnocení

Díky moc za radu, to by mě samotného nenapadlo, zkusil jsem to podle toho obrázku č. 6 z návodu a uvidím jak to budu vnímat.

Poznat se to hned nedá, ale díky moc, jsem rád.

stirecek*

Pokud máš těsnění součástí rámu, může být v rozích vlivem svařování zatvrdlé a pak křídlo dobře nedoléhá k rámu.

dolnyy*
hodnocení

Dobrý den,

zkusil jsem seřídit ten přítlak okna, ale nepomohlo mi to.

Zjistil jsem, že když přitlačím okno upantů rukou k rámu, hluk zmizí, tedy nedoléhá to u pantů.

Jde to tam také nějak seřídit?

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]